Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Romantična Verona

Res je, kadarkoli se zima poslavlja, se prične v nas prebujati nekaj romantičnega. Dolgi ter hkrati tudi daljši dnevi prihajajo, travniki pričnejo cveteti, narava se prebuja… in verjemite mi, dokler je pri nas vse še bilo opustošeno zaradi žleda, ki je močno prizadel Slovenijo v letošnji pozni zimi, je le par ur vožnje stran pomlad že krepko prekoračila prag.

Vsebina
Med vožnjo sem gledal, kakšno opustošenje je žled pustil za seboj, kar je bilo opazno že z avtoceste, ko sem se vozil po notranjski, vendar kakor hitro sem bil z druge strani Nanosa je postalo vse sončno in zeleno. Priznam, da mi je dobro delo!
 
Bil sem že, ali bolje rečeno ustavil sem se že, v Veroni. Obiskal sem Gardsko jezero ter tudi Gardaland, v samem mestu pa sem se tudi že ustavil in si od zunaj ogledal areno… tako da sem vedel, da mesto ni pretirano veliko, zlasti ne stari mestni center, ki je izredno prikupen in vreden obiska.
 
Center boste zlahka raziskali kar peš, saj boste imeli v vsako smer kakšnih 15 minut do pol ure hoje, da raziščete R'n'R mesto. S tem pa ne mislim mesto rock'n'rolla, ampak mislim mesto Rimljanov in romantike!
 
Kdo med vami je že sanjaril o romantičnem prizoru na balkonu iz Romea in Julije, da je ali mladenka na balkonu, obsijana z mesečino in mladim snubcem, ki je prišel na obisk… ali pa da ste ta mladi snubec, ki je prišel pod balkon spalnice izvoljenke vašega srca? Tako je, prav ta balkon, ki je postal slaven zaradi Shakespearove ljubezenske tragedije, še zdaj stoji v Veroni in vabi turiste. 
 
Prav tako pa stoji v Veroni ena izmed najbolje ohranjenih starorimskih aren na svetu! Pravijo celo, da je prav ta arena služila kot vzor za postavitev slavnega rimskega koloseja, kjer so se bojevali gladiatorji in so prirejali pomorske bitke. A v tako romantičnem mestu res ni za pričakovati gladiatorjev, zato vam raje priporočam, da poiščete, ali bo v času vašega obiska mesta kak koncert v areni – velika verjetnost je, da se bo v živo odvijala kakšna veličastna operna predstava!
 
Ob vsem tem pa mesto ponuja še tudi galerije, muzeje, slavolok zmage, odlične restavracije z okusno italijansko hrano… če pa vas to še ni prepričalo, pa naj vam povem, da je Verona lahko tudi odlično izhodišče za raziskovanje severne Italije, saj so mesta kot sta Milano ali Benetke le kratko vožnjo z vlakom stran! Pa če tudi to še ni dovolj, saj imate raje naravo kakor mesta, naj vam povem, da vam bodo tukaj Alpe kakor na dlani, saj tvorijo romantično ozadje lepih mestnih razgledov, tukaj pa je še Gardsko jezero ter podeželje Padske doline.
 
No, no, a tudi če vas vse to ne prepriča, ker pravite, kaj bi s kulturo, zgodovino, romantiko, opero, arhitekturo, naravo, hrano, podeželjem.. vi bi se raje zabavali, pa ne pozabiti, da je tukaj tudi zabavišče Gardaland, z verjetno najbolj adrenalinskim vlakcem južno od Alp – Blue Tornado; ter velikim akvarijem Sea Life!
 
Če torej želite odličen romantični mestni oddih, je Verona zagotovo prava odločitev!
 
 
Borut Jurišić

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava