Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Škocjanske jame

Vsebina
Le 10 minut vožnje iz hostla Ociski raj najdete čudovit Park Škocjanske jame, vpisan na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine UNESCA. Park je ena izmed 21 različnih naravnih danosti na svetu, ki so hkrati na seznamu UNESCO, Ramsar in MAB (Man and the Biosphere), Škocjanske jame pa so ene izmed najveličastnejših jam na svetu. 
 

@Avtor Borut Lozej
 
Splet Škocjanskih jam je sestavljen iz številnih jam in rovov, udornic, naravnih mostov in ponorov. Ustvarila ga je reka Reka. Kanjon je znan kot eden največjih podzemni kanjonov na svetu. Razvejan jamski sistem je dolg 6,2 km, najnižja točka turistične poti je 170 m pod zemljo. 
 
Turisti jo opisujejo kot prizor iz Gospodarja prstanov. Jama je odprta vse dni v letu. Vodeni ogledi potekajo vsak dan skozi celo leto, v poletnih mesecih vsako polno uro od 10h do 17h. Obiskovalci se najprej podajo skupaj z vodičem skozi Tiho in Šumečo jamo. Od leta 2011 pa je na voljo tudi ogled Mahorčičeve in Mariničeve jame. Ta del Škocjanskih jam je dolg le 300 m. Obiskovalec je tu najbližje reki Reki, ki po petdeset kilometrov dolgem površinskem toku prav tu izgine v kraško podzemlje, kar je le ena izmed številnih zanimivosti drugega dela jame. Škocjanske jame so del Hostelling International, zaradi česar so njeni člani deležni 10 % popusta.
 
@Avtor Borut Lozej
 
V parku Škocjanskih jam sta tudi majhna trgovina s spominki in restavracija, ki je odprta v času poletne sezone.
 
Če nameravate preživeti na Krasu več dni, ste dobrodošli v hostelu Ociski raj, ki  vam ponuja prijetno bivanje v zasebnih sobah ali na skupnih ležiščih s skupno kuhinjo, kopalnicama in vrtom.
 
 
Dobrodošli v hostelu Ociski raj in dobrodošli v Škocjanskih jamah - biseru Krasa!

Sorodni članki

Prijava