Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Znamenitosti v Dubrovniku in okolici

Kaj videti in obiskati za najboljše doživetje dragulja Dalmacije

Dubrovnik zagotovo poznate po seriji Igra prestolov, ampak to čudovito zgodovinsko mesto in njegovo bližnjo pokrajino lahko občudujete kar na samem kraju. Prav zaradi te izjemno uspešne serije mesto obišče vedno več ljudi, rezervirate pa si lahko tudi pohod na temo serije. Mesto je dostopno preko ugodnih letalskih kart, če se odločite za »road trip« po Balkanu, pa je to zagotovo ena od destinacij na poti, ki jo morate uvrstiti na svoj popotniški seznam. Ponujamo vam nekaj kratkih popotniških nasvetov, kaj videti v obmorskem mestu, ki je zagotovo dragulj hrvaškega morja.

Vsebina

Kaj si ogledati in kaj početi v Dubrovniku

Dubrovnik je eno izmed mest, ki je na Unescovem seznamu, kar je še en dokaz za njegovo bogato zgodovino. Mesto je najbolje raziskovati peš, si ogledati ulico Stradun in občudovati znamenitosti, ki so na poti, med raziskovanjem pa si lahko ogledate še prelepe cerkve iz različnih obdobij. Seveda se Dubrovnik lahko pohvali tudi s kristalno čistim morjem in živahnim nočnim življenjem. Ko se poletje marsikje že konča, bo v Dubrovniku morje še vedno prijetno toplo, vse leto pa dubrovniško morje kliče pomorščake, ki si želijo pustolovščin z jadrnicami. Takšnega raziskovanja hrvaške obale si je zaželela novinarka Alenka in nas vse od Pirana, čarobnega slovenskega mesta, z jadrnico popeljala do Dubrovnika.

Nasveti_za_ogled_Dubrovnika_-_Tips_for_visiting_Dubrovnik_-_Photo_by_Luciann_Photography_from_Pexels.jpg

Obisk bližnjih otokov s trajektom

Če ne želite ostati samo na celini, od mesta pelje tudi veliko trajektov na bližnje otoke. Dnevno trajekt namreč pelje na otok Lastovo, ki ga je naša novinarka Jasmina poimenovala kar dalmatinska Trnuljčica. Arhipelag sestavlja 46 otokov in čeri z nedotaknjenimi plažami in prelepo pokrajino. Trajekt iz Dubrovnika omogoča dostop tudi na Mljet, ki je omenjen celo v Odiseji, njegov narodni park pa jemlje dih svojim obiskovalcem. Obiščete lahko starodavno Korčulo, kjer se je rodil Marco Polo, in seveda Šipansko luko. Če ste ljubitelj vina, se lahko podate tudi na vinsko pot na otoku Pelješac.

Pocitnice_na_hrvaskem_morju_-_Holidays_on_the_Croatian_sea_-_Photo_by_Oliver_Sjostrom_from_Pexels.jpg

Ugoden hostel v Dubrovniku

Oklevate, ker ne veste, kje bi spali? Priporočamo lahko hostel Dubrovnik, ki se nahaja le 900 metrov od središča mesta in ponuja lahek dostop do vseh znamenitosti in zanimivosti. V ceno je vključen tudi zajtrk, ki vas bo pred napornim plavanjem in poležavanjem na plaži ali pa raziskovanjem lepot obmorskega mesta dodobra okrepčal.

Popotniški nasveti za potepanje po Hrvaški

Dubrovnik je idealna lokacija za počitnice v vročih poletnih mesecih, saj vključuje zgodovino in klasični dopust s poležavanjem na plaži, odločitev pa je vaša. Čudovite dubrovniške znamenitosti in dober hostel čakajo na vas. Ampak to seveda ni vse, kar Hrvaška ponuja radovednemu popotniku. Ste že obiskali glavno mesto Zagreb, se potepali po istrskih vasicah na severu dežele in občudovali slapove in tolmune Plitviških jezer? To je le nekaj drobtinic, ki vam jih predlagamo, za še več popotniških informacij pa vas vabimo k branju potopisov, ki so jih za vas pripravili novinarji spletne revije Globetrotter.

Plitvicka_jezera_-_Plitvice_Lakes_-_Photo_by_Rachel_Claire_from_Pexels.jpg

Kateri vodnik si izposoditi?

Lonely Planet ponuja široko izbiro vodnikov po Hrvaški. Izberete lahko tradicionalni vodnik z več fotografijami ali pa praktično žepno izdajo. Na voljo so tudi zemljevidi. Člani HI prejmete 25-odstoten popust.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava