Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odkrivajte svet s HI in Freetour

Imamo odlično novico za vse, ki imate radi cenovno ugodna potovanja! Hostelling International in Freetour sta združila moči, da vam omogočita raziskovanje sveta brez prekomernega finančnega bremena.

Vsebina

Freetour je platforma, kjer lahko najdete brezplačne vodene oglede mest po vsem svetu. Ti izleti, vodeni s strani izkušenih lokalnih vodnikov, vam omogočajo, da se poglobite v srce destinacije, odkrijete njeno bogato zgodovino, kulturo in skrite kotičke. Cena teh izletov ni določena vnaprej, temveč po ogledih plačate, kolikor želite. To pomeni, da vodnik prejme plačilo v obliki napitnin, ki jih popotniki dajo po lastni presoji, če so z izletom zadovoljni.

S svojo ponudbo HI in Freetour spodbujata še tesnejšo povezanost med popotniki in obiskanimi destinacijami. Tukaj ne boste zgolj turist – gre za resnično doživljanje in spoznavanje kulture z lokalnega stališča. Ne glede na destinacijo vam bodo Freetour vodniki pomagali odkriti bistvo izbranega mesta brez skrbi glede pretiranih stroškov.

Če vas zanimajo cenovno ugodna potovanja in si želite zanimivih doživetij, si zagotovite članstvo pri Hostelling International in poleg mnogih drugih ugodnosti poceni raziskujte svet s pomočjo platforme Freetour. Za pomoč pri odločitvi, kam se podati pa smo pripravili 10 destinacij z vsega sveta, kjer lahko izkoristite to odlično priložnost vodenja po mestih, in kaj lahko od vodenj pričakujete.

Lizbona, Portugalska

Na vodenih ogledih v glavnem mestu Portugalske boste odkrivali osrednje soseske Lizbone, vključno z Baixo, Chiadom, Cais do Sodré, Bico in Bairro Alto, ki so vzcvetele po potresu leta 1755. Doživeli boste zgodovino odkritij, obnove po potresu ter obdobja diktature in revolucije skozi pripovedovanje lokalnih vodnikov.

02_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Izkušeni vodniki vam bodo predstavili legende in zgodovino najbolj značilnih četrti starega mesta, kar vam omogoča pristno in osebno spoznavanje Lizbone. Sprehodite se po ozkih ulicah, ki vas popeljejo nazaj v preteklost, ter obiščite znamenitosti v zgodovinskem središču mesta ob zabavni predstavitvi, ki združuje zgodovino, zgodbe in zanimiva dejstva.

Berlin, Nemčija

Pridružite se vodenim ogledom v čudovitem Berlinu, kjer boste odkrivali bogato kulturno in umetniško dediščino ter alternativni način življenja, ki ga ponuja to živahno mesto. Lokalni vodniki vam bodo omogočili vpogled v drugačno plat Berlina – mesto, ki privablja umetnike in ustvarjalce z vsega sveta ter je znano po svoji ulični umetnosti, grafitih in alternativnem življenjskem slogu.

03_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Med ogledom boste raziskovali kraje, kot so Kreuzberg, si ogledali ulično umetnost, življenje v skvotu in fenomen gentrifikacije, ter spoznali zgodovino Berlina od antičnih časov do sodobnosti, vključno s prusko zgodovino, drugo svetovno vojno in holokavstom. Ture so zanovane tako, da vam omogočijo tudi priporočila za lokalne restavracije, pivnice in zabaviščne kraje, tako da lahko svoj čas v Berlinu maksimalno izkoristite. Pridružite se temu nepozabnemu in poučnemu ogledu in odkrijte Berlin na način, ki ga ne najdete v običajnih vodnikih.

Ciudad de México, Mehika

Z raznoliko ponudbo ogledov v glavnem mestu Mehike boste raziskali najzanimivejše znamenitosti, kot so Zócalo, Museo Nacional De Arte, Metropolitanska katedrala Mexico City, Narodna palača, Templo Mayor de México-Tenochtitlan in Palacio de Bellas Artes. Medtem boste poslušali zanimive zgodbe o zgodovini, umetnosti in tradiciji mesta ter okušali raznoliko mehiško hrano, vključno z različnimi vrstami tacosov in lokalnimi prigrizki, kot je »Garnacha«.
Vodniki, ki združujejo strast do svoje domovine in globoko poznavanje mesta, vam bodo nudili edinstven vpogled v mehiško kulturo, tradicijo in vsakdanje življenje. Ogledi mesta vam omogočajo pristen in nepozaben vpogled v njegovo zgodovino, umetnost in kulinariko.

04_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Antigva, Gvatemala

Antigva je čudovito mesto v Gvatemali, kjer boste destinacijo spoznavali skozi izkušnje, okuse in zgodovino. Raznolika ponudba ogledov vključuje obiske najznamenitejših krajev, kot so Landivarjev spomenik, Arch Street, Casa Antigua El Jaulon, katedrala v Gvatemali in Palacio del Ayuntamiento. Med sprehodom po mestu boste odkrivali zgodovinske in kulturne znamenitosti, kot so Compañia de Jesus, La Merced, in druge baročne zgradbe, ki pričajo o bogati zgodovini in umetnosti Antigve.

05_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Izkušeni vodniki vam bodo omogočili, da Antigvo doživite skozi oči domačinov, medtem ko bodo razkrivali zanimive podrobnosti o politiki, religiji, tradicijah, tekstilu in gastronomiji mesta. Poleg tega boste lahko uživali v avtentični gvatemalski kulinariki med obiskom tržnice in lokalnih restavracij. Odločite se lahko za sprehod po mestu, obisk tovarne čokolade in vina ali raziskovanje ulične hrane, zagotovo pa si boste ustvarili nepozabne spomine in izkušnje v čudoviti Antigvi.

Santo Domingo, Dominikanska Republika

Na tej pustolovščini skozi bogato zgodovino prvega mesta v Novem svetu se pridružite izkušenim lokalnim vodnikom, ki vodijo potovanje po starodavnih sledeh pionirjev Amerike. Vodniki združujejo poučno pripovedovanje zgodb na zabaven način in ponujajo praktične nasvete za maksimalno izkoriščanje potovanja. Podate se lahko na razburljivo odkrivanje najbolj skrivnostnih krajev na kolonialnem območju, kjer se legende prepletajo z zgodovinskimi dogodki. Poleg tega izlet zunaj obzidja omogoča zabavno in razburljivo spoznavanje kitajske četrti, Santa Barbare, La Negrete, trga Modelo in drugih zanimivih točk. Na tej nepozabni izkušnji se boste naužili kulture, okusa in značilne gastronomije, medtem pa lahko poskusite mamajuano, dominikanski rum, čokolado in druge lokalne dobrote.

06_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world-_Photo_by_Kevin_Olson_on_Unsplash.jpg

Santiago, Čile

Pridružite se potovanju skozi zgodovino in kulturo Santiaga, kjer bodo izkušeni lokalni vodniki razkrili vse kotičke zgodovinskega središča ter poglobili vaše razumevanje čilske družbe, politike in aktualnih dogodkov. Med ogledom se boste sprehodili po najpomembnejših znamenitostih mesta, kot so Cerro Santa Lucía, Plaza de Armas, katedrala v Santiagu, predsedniška palača La Moneda in še več. Ogledi vključujejo vse, od odlične hrane, vina, nočnega življenja, razglednih točk do muzejev in kar morate videti in doživeti v Santiagu, vključno z zgodovinsko dediščino, kulturnimi vidiki ter gastronomskimi ponudbami mesta.

07_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Sydney, Avstralija

Med odkrivanjem Sydneya boste spoznali njegovo bogato zgodovino, kulturo in sodobne skrivnosti. Sprehodili se boste po ozkih ulicah, ob ikoničnih znamenitostih, kot so Sydneyjska operna hiša, most Sydney Harbour Bridge in Kraljevi botanični vrt Sydney, ter odkrivali skrite zaklade mesta. Med potjo boste spoznali tudi zgodovino aboriginov ter se ustavili pri Hyde Parku, katedrali svete Marije, vojašnici Hyde Park, cerkvi svetega Jakoba, Martin Place, Kraljičinem trgu, Sydney Tower Eye, Il Porcellinu in Koloniji – zgodbi o preživetju. Ne zamudite priložnosti, da doživite Sydney skozi oči lokalnih vodnikov in ustvarite nepozabne spomine na to čudovito avstralsko metropolo.

08_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_ENVATO.jpg

Aruša, Tanzanija

Na vodenih ogledih po Aruši, Tanzaniji, obiskovalci doživite bogato kulturno dediščino in naravne lepote tega kraja. Na poti si ogledate osrednjo in masajsko tržnico ter center kulturne dediščine, kjer se spoznate zgodovino in tradicijami Aruše. Po želji se lahko odpravite tudi do jezera Duluti z lokalnim prevozom. Med ogledom se lahko pogovarjate z vodnikom, ki deli zanimive zgodbe o mestu. Poleg tega imate možnost doživeti enodnevno pustolovščino ob vznožju gore Meru, kjer lahko obiščete slap Mount Meru in se podate na 45-minutni pohod skozi neokrnjeno naravp. S to izkušnjo boste bolje razumeli edinstveno kulturo in naravno lepoto Aruše, Tanzanije.

09_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_Photo_by_ray_rui_on_Unsplash.jpg

Johannesburg, Južna Afrika

Na arhitekturnem ogledu mesta Johannesburg boste spoznali arhitekturno dediščino, ki sega od zgodovinskih rudarskih uradov v okrožju Marshalltown do sodobnih struktur v Carlton Centru. Sprehod po ulici Albertina Sisulu razkrije bogato zgodovino in razvoj mesta, medtem ko ulica Vilakazi ponuja vpogled v življenje dveh Nobelovih nagrajencev za mir. Na koncu ogleda lahko občudujete spomenik Hectorja Pietersona, ki simbolizira boj proti apartheidu.

10_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_Photo_by_Ingo_Stiller_on_Unsplash.jpg

Ubud, Indonezija

Na poglobljenem vodenem sprehodu po Ubudu boste doživeli bogato kulturo očarljivega središča Balija. Ogledi potekajo v mističnem opičjem gozdu, kjer se starodavni templji prepletajo z igrivimi primati, nato pa se nadaljujejo z obiskom kraljevske lepote palače Ubud in živahne umetniške tržnice. Sledi obisk Taman Saraswati, templja obdajajočega lotosove ribnike in zapletene kamnite skulpture, ter slikovita pot po riževih poljih Ubuda, kjer opazujete kmetijski ritem lokalnega življenja. Ogledi se zaključijo s čudovitim sprehodom po grebenu Campuhan, ki ponuja panoramski razgled na bujno pokrajino. Ta izkušnja, vodena s strani dobro obveščenih vodnikov, brezhibno združuje naravo, umetnost in lokalni šarm ter zagotavlja nepozabno raziskovanje kulturnih zakladov Ubuda. Potopite se v duh Balija, kjer vsak korak razkriva novo plast zgodovine, duhovnosti in umetniškega izražanja.

11_Brezplacne_ture_po_vsem_svetu_-_Free_Tours_around_the_world_-_Photo_by_Pahala_Basuki_on_Unsplash.jpg

Vas zanimajo te destinacije in še mnoge druge? Ko ste na poti v katerem od mest, ki so na voljo, skočite na Freetour in si poiščite turo, ki najbolj ustreza vašim željam in pričakovanjem. Ne glede na to, ali ste ljubitelj zgodovine, kulinarike ali umetnosti, za vsakega se nekaj najde. Ker pa želimo, da je dogodivščina še cenovno ugodna pa vas vabimo, da se podate na svojo naslednjo dogodivščino kot član Hostelling International in uživate v mnogih ugodnostih, ki ga to članstvo nudi.

Sorodni članki

Prijava