Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

7 poceni daril za božič, ki bodo navdušila vsakega popotnika

Ni skrivnost, da je najbrž največja želja vsakega popotnika potepanje vsaj nekajkrat na leto in da je letalska karta na vrhu seznama želja božičnih daril (no, daril za vsako priložnost, če smo čisto iskreni). A kljub temu da je najboljši občutek, ko imaš kakšno v žepu kakšno novo letalsko karto, še preden se tvoje potovanje zaključi, smo popotniki pravzaprav veseli vsake malenkosti, povezane s potovanjem. Poglej si nekaj idej za poceni božična darila, ki bodo navdušila vsakega popotnika – sploh, če jim dodaš še osebno noto.

Popotniški dnevnik

Popotniki običajno radi zapišemo utrinke s potovanj in nemalokrat se zgodi, da v kakšni zaprašeni škatli hranimo stare letalske karte in vstopnice. Svojega najljubšega popotnika lahko tako spodbudiš, da prične pisati popotniški dnevnik in sproti uredi spomine v lično zbirko. Lahko kupiš le preprost zvezek z malce bolj obstojnimi platnicami (in nanje kaj zapišeš), lahko pa ustvariš t. i. točkovni dnevnik (angl. bullet journal) in podariš čisto personalizirano božično darilo.

Ovitek za potni list

Ovitek za potni list ni primeren le za to, da varuje platnice pred vihanjem, ampak običajno vsebuje še kakšen žepek za letalske karte, kreditne kartice ali kaj tretjega. Lahko že kupiš takšnega s popotniško obarvanim napisom, lahko pa posežeš po enobarvnem in ga nato »okrasiš« po svoje. Ti gre šivanje od rok? Potem pa izberi blago s popotniškim motivom in ga sešij!

Spalna maska in ušesni zamaški

Vlaki, letala ali pa hostli … Včasih je ob vsem hrupu (in svetlobi) težko zaspati in kakovosten spanec je za popotnike precej pomemben – saj vendar potrebujemo energijo za celodnevna raziskovanja! Spalne maske in ušesni zamaški so potrošni material in vedno smo veseli novega kompleta. Ušesnih zamaškov se res ne da izdelati, ampak z malce šiviljskega talenta (ali pa prosi za pomoč babico) lahko izdelaš lepo in poceni spalno masko, ki jo lahko nastaviš pod božično smrečico.

7_poceni_daril_ki_bodo_navdusila_popotnike_3.jpg

Trdo milo ali šampon

Milo ali šampon sta nepogrešljivi malenkosti v vsaki toaletni torbici. A ker popotniki pogosto varčujemo pri prostoru in s seboj ne želimo nositi velikih plastenk (katerih vsebina se tudi hitreje porabi), bomo resnično veseli dišečih in uporabnih božičnih daril! Če je izdelava trdega mila ali šampona prevelik zalogaj zate, pa malo povprašaj naokrog – zagotovo kdo v tvoji okolici izdeluje domača mila. Tako hkrati razveseliš popotnika in tistega, ki je svoj hobi spremenil v posel.

Blazine s popotniškimi motivi ali napisi

Potovanj ni nikoli preveč je moto vsakega popotnika in, tudi ko smo doma, se radi spomnimo nanje. Okrasnih blazin za posteljo ali dnevno sobo s popotniškimi motivi se bo razveselil prav vsak potepuh! Sicer lahko takšne tudi kupiš, svojo osebno noto pa dodaš, če prevleke izdelaš sam. Kupi blago in zadrgo ter prevleko sešij (oz. ponovno pocukaj za rokav babico). Imaš morda v predalu kakšne stare šale ali rute s potovanj (s tradicionalnimi motivi), pa jih ne uporabljaš več? Tudi te lahko uporabiš namesto blaga!

7_poceni_daril_ki_bodo_navdusila_popotnike_1.jpg

»DIY« knjižica receptov

Morda veš, katere so najljubše jedi tvojih potepuških prijateljev? Namesto da na spletu naročiš kuharsko knjigo, lahko poceni božično darilo izdelaš kar sam. Natisni poljubno število receptov, dodaj fotografije in jih poveži v knjižico. Lahko pa kupiš tudi prazen zvezek, vanj zapišeš nekaj receptov in preostanek pustiš prazen – tako si lahko popotniki sami ustvarijo zbirko svojih najljubših receptov z vsega sveta.

Skodelica za kavo s popotniškimi citati

Kaj je lepšega od dišeče skodelice kave (ali čaja) za dobro jutro? Skodelica, ki te spomni na popotniške dogodivščine, seveda – pretekle ali pa takšne, ki še prihajajo. Prav veliko znanja ni potrebnega, da na skodelico narišeš zemljevid sveta ali obris svetovne znamenitosti, ali pa nanjo zapišeš kakšno navdihujočo popotniško misel. Lahko pa tudi odklikaš do katerega izmed foto studiev, kjer bodo za nekaj evrov na skodelico natisnili izbrani motiv – preprosto, a edinstveno.

Če veš, da so popotniki bolj avanturistične duše, pa keramično skodelico zamenjaj z emajlirano in ta bo zagotovo postala nepogrešljiva spremljevalka na potepanjih!

Časa je še dovolj, zato se loti ustvarjanja in izdelaj čisto svoje božično darilo za popotnike. Če pa ti ročna dela ne ležijo najbolj ali pa tvoji prijatelji in sorodniki že imajo stvari z zgornjega seznama, potem lahko pokukaš še na najin blog, kjer najdeš več kot 50 idej za božična darila za popotnike.

Želiva ti lepe praznike!

Sorodni članki

Prijava