Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V objem narave in kulture

Vabljeni v občino Kanal ob Soči 

Vabimo vas, da obiščete občino Kanal ob Soči ter odkrivate njeno neokrnjeno naravo in bogato kulturno dediščino. Po poteh po občini se lahko odpravite s kolesom, peš ali z avtomobilom in uživate v čudovitih panoramskih razgledih. 
Vsebina
Občina Kanal ob Soči se nahaja na zahodnem delu Slovenije ob meji z Italijo. Kanal je njeno upravno središče in je srednjeveško mestece z bogato kulturno dediščino. Dvoločni most, ki je prepoznavni znak Kanala in občine, povezuje dva bregova reke Soče. Z daljšim sprehodom po Kanalu si lahko ogledate staro mestno jedro Kanala, ki ga sestavljajo cerkev Marije Vnebovzete iz 15. stoletja, Neptunov vodnjak, slikovit trg Kontrada z Gotsko hišo, spominsko sobo, ter galerijo Rika Debenjaka.
 
Občina se lahko pohvali tudi z akumulacijskim jezerom na Kanalskem Vrhu, ki služi za pridobivanje električne energije. Na območju občine pa so za ljubitelje zgodovine na ogled mnoge ostaline, ki jih je za seboj pustila 1. svetovna vojna (zasebne zbirke, kaverne … ).

Občina Kanal ob Soči slovi tudi po številnih dogodkih

Skoki z mosta (avgust) – so najbolj znana in obiskana prireditev v Občini Kanal ob Soči, ki vsako leto pritegne veliko število obiskovalcev. Tekmovalci skačejo v vodo iz višine 17 metrov. Prireditev vsako leto otvorimo z razstavo starodobnih vozil; Oslovske dirke (avgust), mednarodni festival sodobne glasbe »Kogojevi dnevi« (september – oktober), Praznik kostanja v Ligu (oktober), Downhill Avče (april), Kulturni dnevi pod Globočakom (junij), Summer party (avgust), Pohod po stopinjah Valentina Staniča (marec) in številne druge.
 
Če se odločite za daljši obisk Kanala ali okolice, se lahko nastanite v Youth Hostlu Ajdovščina.
 
Pionirska 2
SI - 5213 Kanal
Tel.: 00386 5 39 81 213

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava