Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sanjski grad

Füssen je najbolj priljubljeno majhno mesto v Nemčiji

Grad Neuschwanstein, ki se nahaja blizu Füssna, je najbolj priljubljena destinacija v Nemčiji. Srednjeveški grad izgleda kot iz pravljice, vendar je bil dejansko zgrajen pred 150 leti. Financiral ga je kralj Bavarske, Ludwig II., ki je živel pravljično življenje.
Vsebina
 
 
Ludwig je regijo okoli Füssna odkril zelo mlad. Sem je rad prihajal po mir in samoto. Zelo so ga zanimale srednjeveške legende in grad Neuschwanstein s svojimi dvoranami in sobanami mu je predstavljal romantični sanjsk svet.
 
Ludwig je financiral tri gradove. Grad Neuschwanstein pa je simbol kraljeve želje po pobegu iz realnosti. Bolj sta ga zanimali umetnost in glasba kot pa vladanje. In njegovi načrti so stali več kot si je lahko privoščil. Ludwiga so označili za neprištevnega in so ga odstavili. Umrl je naslednji dan, pri 40 letih, vzrok pa je do zdaj ostal neznan.
 
 
Grad Neuschwanstein je postal znamenitost, ki jo lahko obiščemo še danes. Unikatno zgradbo in njenih 200 sob obiščejo turisti z vsega sveta. Tisti, ki želijo ogled, naj pričakujejo dolgo vrsto. Grad vsako leto obišče 1,5 milijona obiskovalcev. Ni čudno, da je Walt Disney Neuschwanstein uporabil kot navdih za logotip v njegovih animiranih filmih.
 
Obiskovalci bodo navdušeni tudi nad okolico gradu. Hribi vodijo do gor, visokih do 2.000 metrov. Füssen je najvišje ležeče mesto na Bavarskem, po nižini pa boste lahko raziskovali kar enajst jezer. Regija je odlična za sprehode, kolesarjenje, plavanje in še več. Pozimi so razmere odlične za smučanje, bordanje, tek na smučeh in sankanje. Ob gradu Neuschwanstein je muzej bavarskih kraljev. Življenje kralja Ludwiga so dokumentirali v več filmih, festivalna dvorana v Füssnu pa trenutno uprizarja celo musical o njegovem življenju.
 
 
Ohranjenih je tudi več srednjeveških ulic in zgodovinskih stavb, kot je mestno obzidje. Prijetne kavarne in restavracije vabijo turiste, da se počutijo kot doma. Füssen ni le izjemno znan, temveč je tudi zelo priljubljen. Od 1.000 nemških mest v Nemčiji, je Füssen s hashtagom na Instagramu največkrat označen.
 
Youth Hostel se nahaja na obrobju mesta le 10 minut od središča mesta in postaje in je odlična lokacija za nastanitev. Stavba ima 148 postelj in večina sob ima svojo kopalnico. Iz hostla je tudi izjemen pogled na pokrajino.
 
Možnosti je veliko: pustolovščina v adrenalinskem parku, gorska tura, spust s kanujem, kolesarske ture in veliko več. Ali pa mogoče obisk tovarne sira?

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava