Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Veš, zakaj se splača obiskati Nikaragvo še letos?

So ti všeč visoke temperature in kolonialna mesteca? Kaj pa peščene plaže, tropski gozdovi in mogočni vulkani? Ali pa se morda navdušuješ nad aktivnostmi, ki poženejo kri po žilah? Super, potem bo Nikaragva prava destinacija zate!

Nikaragva je obmorska država v Srednji Ameriki, ki je mnogokrat spregledana na račun svoje slavnejše južne sosede, Kostarike. A predstavljava ti pet razlogov, zakaj meniva, da se splača obiskati Nikaragvo še letos. Ali vsaj čim prej.

1. Raznolika narava

Obala Nikaragve je na vsaki strani države čisto drugačna! Tako valovi butajo ob obale Pacifika na zahodu, na vzhodu pa se svetlika turkizno Karibsko morje in bele peščene plaže obkrožajo rajske Koruzne otoke (ki spadajo k Nikaragvi). Na severu se v notranjosti države nahaja višje ležeče področje, ki ga pokrivajo tropski gozdovi ter številne plantaže kave. Prav na tem območju se v zadnjih letih vedno bolj razvija ekoturizem. Nikaragva je prav tako dežela jezer in vulkanov in sredi največjega jezera se nahaja otok Ometepe z dvema vulkanoma. Te je kdaj zamikalo, da bi strmel v krater delujočega ognjenika? Odpravi se na izlet do vulkana Masaya, kjer bo ob mraku pogled na brbotajočo lavo znotraj kraterja res neverjeten.

2. Doza adrenalina je zagotovljena

Brez skrbi, v Nikaragvi ti vsekakor ne bo dolgčas, saj ponuja mnogo več kot le poležavanje na plaži ali sprehajanje med barvitimi kolonialnimi zgradbami. Tako imaš v bližini mesta León edinstveno priložnost za nenavadno aktivnost, ki je ni moč najti nikjer drugje na svetu – sankanje na lesenem bordu po strmem pobočju aktivnega vulkana! Adrenalin narašča že ob hoji navzgor in zagotovo bo tik pred spustom z vrha tvoje srce bilo kot za stavo. Že zaradi te zabavne izkušnje se splača obiskati Nikaragvo, saj se konec koncev nikoli ne ve, kdaj bo vulkan ponovno izbruhnil in bo sankanje do nadaljnjega odpovedano. Mimogrede, pri rezervaciji na platformi Get Your Guide kot član Hostelling International pri vseh aktivnostih prejmeš 10-odstoten popust.

Poleg vulkana, na katerem lahko sankaš, se lahko na nekatere druge tudi povzpneš ali pa izpopolniš svoje znanje deskanja na južnem delu zahodne obale ali se potapljaš z barvitimi ribicami v Karibskem morju.

3. Prijazno do popotniškega žepa

Vsi vemo, da popotniškega pujska ni lahko napolniti in mladi mnogokrat iščemo destinacije, ki za manj denarja ponujajo več. Nikaragva je vsekakor med njimi. Kljub temu da je Jugovzhodna Azija še vedno najcenejša popotniška destinacija, bo tudi v Nikaragvi tvoja denarnica več kot zadovoljna. Ugodni hostli, sploh izven sezone, okusni in poceni obroki ter aktivnosti, za katere ni treba seči globoko v žep. Tako bo vedno ostalo dovolj kovancev za hladno pivo ob sončnem zahodu.

4. Masivnega turizma ni

Nikaragvo sicer še vedno obišče precej popotnikov, a njihovo število se je drastično zmanjšalo po letu 2018, ko so se v državi pričeli protesti in politični nemiri. Stanje se je sicer kaj kmalu umirilo, a posledično je bil turizem močno prizadet. Številni hostli in restavracije so zaprti ali na pol prazni in ponudba je ponekod nekoliko okrnjena, čeprav se stanje izboljšuje. A država je za popotnike popolnoma varna, in če te mika potovanje, kjer dolge vrste pred muzeji ne obstajajo, na peščeni plaži pa si ob sončnem zahodu skoraj sam, potem ti priporočava, da letalsko karto kupiš še letos.

5. Pristna popotniška izkušnja

Ravno zato, ker je popotnikov manj, so domačini tistih, ki državo obiščejo, toliko bolj veseli. Z veseljem se zapletejo v pogovor, podajo nasvete ali pa te celo povabijo k sebi domov. In ravno pogovori, ki se razvijejo ob polnih krožnikih slastne domače kuhe, so običajno tisti najboljši.

Kaj meniš, sva te prepričala? Se splača Nikaragvo obiskati še letos?

Želiva ti prijetna potepanja!

Če te zanimajo konkretni potepuški nasveti za Nikaragvo, jih skupaj z drugimi prispevki najdeš na najinem blogu BlueMarble Vagabonds (Potepuha na frnikoli). Lahko pa pokukaš še na najin Facebook in Instagram za dodatno dozo popotniškega navdiha.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava