Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Urugvaj

Na jugovzhodu Južne Amerike leži Urugvaj, ki je druga najmanjša država te celine, stisnjena med veliki sosedi, a ti vseeno lahko ponudi vse, razen visokih gorovij. Sestavljajo jo posamezna gričevja in velike ravnine, po katerih se počasi vije več predvsem širokih rek. V Urugvaju te čaka raziskovanje prostranih plaž, kolonialnih mest in kulture.

V bližini glavnega mesta Montevidea leži letališče Carrasco, ki je eno najprijaznejših letališč na svetu. Pot od letališča do središča mesta je povsem preprosta z izbranim transferjem, ki te pripelje, kamor koli želiš. V mestu je kar nekaj kotičkov, ki so obvezni za popotnike. Mednje spadajo sprehajalne poti po stari mestni četrti in pristanišču. Ne zamudi pa ogleda prav posebne znamenitosti – nogometnega muzeja. Nate čaka tudi odlična hrana, in sicer izbrana jedača in pijača. Ne pozabi, da se mesto nahaja ob ustju Srebrne reke, ki je najširša reka na svetu. Za prenočevanje ti priporočamo super Hostel HI, El Viajero Hostel and Suits Downtown, z barom ki kar kliče po pesmi in spoznavanju novih ljudi. Pred spanjem si privošči še poslastico za popotnike: plesno predstavo, ki ti bo predstavila bogato urugvajsko tradicijo. Potovanje v plesno umetnost Urugvaja seveda ne more miniti brez tanga, zato bo podrobno predstavljen tudi ta ples. In kaj še lahko počneš po tem, ko si ogledaš mesto? Priložnost imaš za ogled idiličnega mesta Punta del Este na atlantski obali Urugvaja. Tam lahko preprosto uživaš na morski obali ter raziskuješ zgodbe belih stavb in pokrajine, ki jih obdaja. Ne pozabi na odlična vina, saj lahko poskusiš veliko različnih vrst, ko se podaš na degustacijo v najbližjo vinsko klet. Za popotnike bosta zanimiva tudi spoznavanje kolonialne zgodovine te ponosne države in sprehod po ljubkih ulicah mesta Colonia del Sacramento, ki je polno portugalskih in španskih arhitekturnih ter kulturnih vplivov. Za konec pa še ogled bikoborske arene, kjer bikoborb ni več, saj jih je urugvajska vlada prepovedala. Ob morju se nahaja Casapueblo, ki jo je postavil urugvajski umetnik Carlos Páez Vilaró kot skulpturo, v kateri bi lahko živel. Danes je to ogromna stavba.

Raziskovanje notranjosti države ti bo razkrilo zeleno deželo, polno pašnikov, polj in gričkov. Večina ljudi živi ob oceanu in ustju reke, zato je ta del primernejši za ljubitelje narave. Sodeč po nasvetih popotnikov, se v notranjosti splača obiskati slap Salto del Penitente, ki leži sredi popolnega miru in žvrgolenja ptic. Podaj se na izlet z avtobusi, ki slovijo po svoji udobnosti.

Pričakuje te Urugvaj, ki te kar vabi, da ga obiščeš in odkriješ to južnoameriško državo na svojevrsten način. Pravijo, da je pomanjšana različica Argentine, a ima kljub temu še vedno toliko posebnosti, ki naravnost čakajo, da jih odkriješ.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava