Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Bangkok

Popotniški nasveti za Bangkok

Tajska je država tropskih gozdov in obdelanih polj z veličastnimi mesti, polnimi spomenikov. Eno izmed njih je Bangkok, mesto več kot štiristo templjev, ki se ponaša z bogato zgodovino in številnimi kulturnimi znamenitostmi. Preberi si popotniške nasvete za obisk mesta, ki mu pravijo tudi mesto angelov.

Kaj si ogledati v Bangkoku?

Najboljše je, če za začetek preveriš ponudbo na Get Your Guide, ki ti ponuja ogromno vodenih izletov in obiskov atrakcij. Člani HI pri vsaki rezervaciji dobite še 10-odstoten popust.

V Bangkoku so glavne turistične točke zagotovo budistični templji, kjer začutiš močno duhovno moč države. Flexi vodeni izlet ti ponuja obisk najznamenitejših. Ogled se začne s sprehodom do templja Wat Phra Kaew (Templja smaragdnega Bude). Ob poti prečkaš tržnico amuletov, eno najbolj znanih tržnic na otoku Rattanakosin. Ta tempelj je najbolj sveti tempelj na celotnem Tajskem in te popolnoma začara s svojim bogatim barvitim in zlatim okrasjem. Kasneje razišči nekdanjo rezidenco tajskih kraljev, kjer se še vedno odvijajo pomembni kraljevi dogodki. Sledi obisk najstarejšega in največjega templja Wat Pho, do kamor prideš po tržnici Tha Tian, kjer že stoletja prodajajo morske sadeže. Wat Pho ali Tempelj ležečega Bude je eden šestih templjev, ki se lahko pohvalijo z nazivom kraljevi tempelj in predstavljajo pomembne točke za obisk turistov. Tempelj je zgradil kralj Rama I. in velja za zgodovinski center tajske medicine. Je rojstno mestno tajske masaže, ki jo tu učijo še danes. Na koncu si ogledaš še znameniti tempelj Wat Arun, Tempelj zore, ki je znan po velikanski 70-metrski pagodi ob reki Chao Phraya. Notranjost je okrašena z drobnimi koščki barvnega stekla, obdanimi s kitajskim porcelanom. Eden neodkritih turističnih biserov je največja kitajska četrt. Razišči jo z izkušenim lokalnim vodičem in spoznaj največje kulturne in kulinarične točke. Barvitost četrti ti ponuja na stotine možnosti za prekrasne fotografije. Pisane in dišeče rože spoznavaj na tržnici Pak Khlong Talat. Nato te vodeni sprehod popelje v indijsko četrt, dom številnih dišečih hiš curryja in pisanih oblačil. Na koncu pa spoznaj še ogromno, poceni tržnico z oblekami, tržnico Sampeng.

Photo_by_Evan_Krause_on_Unsplash.jpg

Kaj početi v Bangkoku?

Če potuješ z otroki, se z njimi odpravi v Dream World, kjer se bo cela družina zabavala na več kot 40 atrakcijah, kot so razne adrenalinske vožnje in srečanje z njihovimi najljubšimi risanimi junaki. V Bangkoku se lahko naučiš veliko za turiste koristnih stvari, ena najboljših je zagotovo kuharska delavnica, kjer te naučijo skuhati značilne zdrave tajske jedi s pomočjo lokalnih začimb. Ko se sprehajaš po mestu, opaziš kaotični promet in živahne rikše ali tuk-tuke, ki pogumno švigajo med avtomobili. Privošči si raziskovanje s posebno karto, ki omogoča vstop in sestop z vsakega izmed njih. Svojega tuk tuka lahko naročiš s posebno aplikacijo. Spoznaj mesto, preden zaspi, na peturnem kolesarskem izletu po sončnem zahodu. Vijugaj med mirnimi uličicami in spoznavaj templje ter številne tržnice v drugačni podobi. Po kolesarjenju ob bregovih reke te čaka večerja v tradicionalni restavraciji. Stran od svetih zgradb je Bangkok moderna prestolnica živahne države. To lahko začutiš na razgledni stekleni terasi na vrhu edinstveno zasnovanega in največjega tajskega nebotičnika King Power Mahanakhon. Na stekleni terasi Mahanakhon SkyWalk te čaka najboljši pogled na spodaj ležeče mesto.

Photo_by_Florian_Wehde_on_Unsplash.jpg

Kaj si ogledati v okolici Bangkoka?

Noben obisk Tajske ne more biti popoln brez ogleda slavnih tržnic. Podaj se na vodeni ogled do dveh v neposredni bližini Bangkoka. Za začetek se z vlakom odpraviš do tržnice na železniških tirih – Maeklong. Že potovanje do ene največjih tržnic z morskimi dobrotami na celem Tajskem je čudovito, saj te popelje med riževimi polji. Sledi ogled plavajoče tržnice Damnoen Saduak, kamor se zapelješ s tradicionalnim čolnom. Na tržnici si vzemi čas za opazovanje številnih barv in pogajanje s prodajalci, ki prodajajo neposredno iz svojih čolnov. Poskusi lokalne specialitete, kot je riž z mangom ali slavni pad thai. Drugo potovanje ven iz mesta te popelje s tradicionalnim čolnom po številnih kanalih. Na ta način so nekoč potovali vsi prebivalci mesta. Med potovanjem opazuj številne majhne kmetije in nasade orhidej. Tvoj končni cilj je obisk ene teh čudovitih kmetij, polnih orhidej. Z eno vstopnico obišči najslavnejši znamenitosti v provinci Samut Prakan, to je muzej Erawan in antično mesto. Muzej je bil zasnovan kot simbol miru, danes pa prikazuje umetnost, filozofijo, versko raznolikost in duh Azije. Sprehodi se po antičnem parku, ki je oblikovan v obliki Tajske. Ideja ustanovitelja parka je bila igrišče za golf, napolnjeno z miniaturami zgodovinsko pomembnih stavb Tajske.

Photo_by_Marek_Okon_on_Unsplash.jpg

Kateri so najboljši vodniki?

Za vse informacije priporočam nakup vodnika Lonely Planeta Pocket Bangkok, ki je priporočene oblike, tako da se prilega tvojemu žepu. V vodniku med drugim najdeš predloge, kako prihraniti čas in denar, iskrene ocene številnih namestitev in znamenitosti ter njihov delovni čas. Zraven pa si lahko kupiš še podrobni vodoodporni zemljevid celotnega mesta. In še super novica – vsi člani HI prejmete 20-odstoten popust pri nakupu vsake knjige na spletne strani Lonely Planet.

Kako poslati razglednico iz Bangkoka?

Uživaj v raziskovanju Bangkoka in ne pozabi na pošiljanje razglednic z MyPostcard. Vsem članom HI podarjamo 25-odstoten popust. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila. Več o tem tukaj.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava