Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Česa letos poleti ne smeš zamuditi v Mariboru?

Vsebina
Drugo največje slovensko mesto je znano po bujnih zelenih gozdovih, sončnih vinorodnih gričih, bogati dediščini in izjemni vinski tradiciji, katere največji simbol je nedvomno več kot 400 let stara trta. Mesto z osmimi mostovi, tri tisočletno kulturno zgodovino, srednjeveškim pridihom in zelenim Pohorjem je priljubljena destinacija mladih popotnikov. Ob sončnih dnevih so terase številnih kavarnic in restavracij ob reki Drave polne turistov, ki lovijo tople žarke. Mesto si lahko ogledamo z vožnjo s tradicionalnim splavom po Dravi, svojevrstno doživetje je tudi panoramski vožnja z vlakcem Jurček, lahko pa se sprehodimo med starimi, ozkimi uličicami ali prekolesarimo okoliške razgledne točke. 
 

@Author - Matej Vranič; www.slovenia.info
 
Letošnje poletje bo v Mariboru še kako zanimivo, pestro in vroče. Obeta se kar nekaj odličnih dogodkov, nekaj med njimi tudi premierno na Štajerskem. 
 
Mestni piknik kar sredi parka
Piknik v mestu je lahko prava poživitev poletnega popoldneva. V mesecu maju (28. maja) si bomo lahko čisto pravi piknik priredili kar v mariborskem mestnem parku. Morda se sliši nekoliko robinzonsko, a zagotovo bo piknik v mestnem parku svojevrstno doživetje. Potrebujete le odejo ali pregrinjalo, odlično družbo prijateljev, vsi skupaj pa držimo pesti za lepo vreme. Za košaro, zvrhano dobrot lokalnih proizvajalcev, bodo poskrbeli organizatorji. Po simbolični ceni bo namreč možno kupiti košaro, ki bo zajemala vse, da bo piknik res pravi. 
 
 
V okolici Maribora prvi »wake« park
V Spodnjem Dupleku, le nekaj kilometrov iz Maribora bomo prav kmalu lahko »preizkusili« deskanje na vodi. V mesecu maju se namreč odpira prvi »wake« park v Sloveniji. Tako bo na nekoč stari gramoznici kmalu stala 700-metrska vlečnica za smučanje na vodi, ki bo pritegnila številne domačine in turiste, da bomo lahko poskusili wakebordanje oziroma deskanje na vodi. Južni del jezera bo namenjen kopalcem. Jezero v okolici Maribora bo tako prava senzacija bodisi za ljubitelje tega priljubljenega vodnega športa kot tudi za oddih od napornega dne, skok v jezero ali sončenje. 
 
 
Reka Drava bo zaživela: prihaja City Beach
Med 12. majem in 16. julijem bo zaživela reka Drava in njeno nabrežje. Med 9. in 11. junijem se bo del nabrežja ob Koloseju spremenil v edinstveno vročo točko za vse hipsterje, lokalne plesalce na soncu ter fanatike uživanja na prostem. Prihaja namreč City Beach festival. Občutek plaže s kopalno ploščadjo in cocktail barom, oder ob reki z nastopi v živo in DJ-ji pa se bo srečal z lačnim duhom ulične hrane. 
 
 
Prvi festival elektronske glasbe na jezeru Rogoza
Na akumulacijskem jezeru v Rogozi se bo med 23. in 25. junijem odvijal prvi festival elektronske glasbe v regiji. StellarBeat Music Festival bo tako prvi večji festival takšne glasbe v Mariboru. Rdeča nit tridnevnega dogajanja bodo galaksija, ozvezdje in sanje. Kar ne preseneča, saj so organizatorji navdih za koncept festivala dobili ravno v galaksiji in zvezdah. Na dveh odrih bomo lahko videli in slišali nastope svetovno znanih DJ-ev, večerno dogajanje pa bodo spremljali tematska scena in posebni efekti, ki bodo pričarali prav posebno intergalaktično izkušnjo. 
 
 
Festival Lent
Le kdo ne pozna oziroma še ni slišal za Festival Lent? Je vesel, živahen, barvit poletni utrip štajerske prestolnice, ki obiskovalce zaziblje v vroče poletne večere, polne odlične glasbe, kulture, hrane. Festival Lent je tradicionalni mariborski biser, ki za mnoge predstavlja najsvetlejšo točko dogajanja v mestu. Letos festival praznuje 25. obletnico, udeležili pa se ga bomo lahko med 23. junijem in 1. julijem.
 
 
Na mariborskih ulicah hrana iz »food truckov«
Po vzoru avstrijske turneje bo tudi štajersko prestolnico prvi konec tedna v septembru (1. do 3. september) zajela svetovna senzacija ulične prehrane. Na dogodku »Street food market« v Mariboru bo več kot 40 kulinaričnih ponudnikov predstavilo svojo kuhinjo. Koncept tržnice bo temeljil na raznovrstni kulinariki. Projekt je svojevrsten, kulinarični mojstri bodo svoje specialitete prikazovali v vozilih, ki bodo posebej predelana v kulinarične mobilne enote. Za atraktivnost ulične tržnice bodo tako poskrbela atraktivna vozila – food truck. 
 
 
Utrujeni? Gremo v hostel Pekarno! 
Ko se bo pojavila utrujenost, bodo za nas poskrbeli v hostlu Pekarna na desnem bregu Drave. Prenovljen hostel v prostorih nekdanje pekarne iz časa Avstro-Ogrske nas bo očaral s svojo toplino in prijetnostjo. Sobe so velike, svetle, čiste in prijetne. Velika jedilnica s kuhinjo omogoča, da se spletejo nova poznanstva in prijateljske vezi z ostalimi obiskovalci. Če bomo izbrali namesto dvigala pohod po stopnicah, pa nas bodo zagotovo zapeljali prikupne knjižne police na stopnišču. Hostel zna očarati še tako zahtevne turiste.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava