Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prostovoljno delo na Tajskem

Ste kdaj pomislili, da bi preživeli do pol leta med tigri, jih negovali in dosegli medsebojno spoštovanje z eno izmed ogroženih vrst? Sedaj imate to možnost!
Vsebina
Tajska – dežela nasmehov in prijaznih ljudi. Ampak ne samo ljudi - tudi divjih živalih, ki jih po navadi srečamo le v živalskih vrtovih.
 
Kakšnih 170 km zahodno od prestolnice Bangkoka in 40 km od mesta Kanchanaburi, ki je zaslovelo po mostu na reki Kwai, se nahaja prav poseben kraj, kjer boste lahko prostovoljno delali v zavetišču za tigre in druge divje živali. 
 
Vse skupaj se je začelo, ko so budistični menihi medse sprejeli prve tigre, ki so jih ljudje želeli za svoje domače živali v stanovanjih ali hišah. Po medijski pozornosti so ustanovili zavetišče, kamor se lahko zatečejo ogrožene divje živali, saj se divje živali, ki so bile nekaj let z ljudmi, v naravi ne bi več znašle same.
 
Tako so pridobili vsa ustrezna dovoljenja in začeli z delom. Število tigrov se je iz meseca v mesec povečevalo in od tukaj tudi potreba po pomoči, tako v donacijah, kot tudi v prostovoljnem delu.
 
Na spletni strani imajo objavljena jasna pravila in tudi način, kako se lahko prijavite kot prostovoljci.
 
Navkljub napisanemu pa želim bodoče prostovoljce opozoriti, da se zavetišče za tigre in druge divje živali nahaja v okviru budističnega templja in zato je potrebno spoštovati določena pravila, ki jih lahko strnemo v naslednjih šest točk.
 
1. Ne ubijaj
2. Ne kradi 
3. Ne spuščaj se v neprimerne spolne odnose
4. Ne laži
5. Ne napijaj se in se ne drogiraj
6. Ne spi na razkošni postelji
 
Obstajajo tudi dodatna pravila, ki so povezana z življenjem med tigri; zgornja pa so povezana z budistično filozofijo in pravili obnašanja.
 
Za vse ki bi radi preživeli med tigri v budističnem samostanu od enega meseca pa vse do pol leta vabim, da obiščete http://ow.ly/CEMs9, kjer boste našli vse potrebne informacije.
 
Popotniško združenje Slovenije NI ORGANIZATOR prostovoljnega dela v templju zato se za podrobnosti obrnite neposredno nanje, ko boste izpolnili prijavo. Popotniško združenje Slovenije zgolj posreduje mladim različne možnosti prostovoljnega dela v tujini in tako spodbuja mobilnost med mladimi. Tajska  pa je več od templja tigrov, dežela nasmehov, sanjskih plaž in neokrnjene narave. In prav na vseh koncih najdemo kvalitetne youth hostle, ki jih najdemo na www.tyha.org.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava