Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prelep Bovec

Vsebina
Ne glede na to, v katerem jeziku opišeš Bovec, opisan je lahko le z eno besedo. Pomladi in poleti je Bovec zabaven kraj z ogromno možnostmi za različne aktivnosti, pozimi in jeseni pa je kraj, kjer se lahko sprostimo, razgled pa je še vedno veličasten. Ta kraj je vreden obiska, pa naj bo sneg ali sonce.
 

 
Najbolj popularne aktivnosti so gorsko kolesarjenje, hoja v hribe, jamarstvo, raftanje, vožnja s kajaki ali kanuji, zip lining in še in še, zato en dan za obisk Bovca ni dovolj, saj mogoče na zunaj izgleda kot majhno mestece, a naj vas to ne zavede. Vzemite si nekaj dni, da lahko sami spoznate, kako čudovit kraj je Bovec.
 
Bovec sem obiskala za tri dni in še vedno sem morala izpustiti nekaj aktivnosti, tiste, ki pa sem jih izkusila pa so bile super.
 
 
Ko omeniš Bovec, mnogi ljudje najprej pomislijo na reko Sočo. Smaragdno zelena reka je res nekaj, kar moraš videti, da lahko verjameš v njeno lepoto, lepih kotičkov za počitek, ko kolesariš ob njej pa je ogromno. Ob reki je tudi veliko prostorov za piknik, kjer lahko ljudje nekaj prigriznejo ali pa si samo pretegnejo noge po dolgi vožnji, če pa vam bolj ustreza narava, pa boste ob reki našli tudi prelepe bele kamne in čudovite obale za počitek. Priporočam vam, da prinesete ležalnike, knjigo in dobro razpoloženje in uživate ob mirnosti tega posebnega kraja.
 
Ker za ogled Bovca potrebuješ več časa, priporočam Hostel Bovec, ki je samo nekaj metrov od centra mesta. Hostel ima parkirišče, kuhinjo, čiste kopalnice in sobe, v ceno pa je vključen tudi zajtrk. Velik plus stanovanja v hostlu je, da  poleg sobe dobite še veliko popustov za atrakcije in aktivnosti v Bovcu, osebje je prijazno in vam bo pomagalo rezervirati dodatne aktivnosti pri agenciji.
 
 
Vklopite avanturistični duh
Ste že slišali za zip-lining? Če bi radi dobili precejšnjo mero adrenalina, je zip-lining v Bovcu stvar, ki jo morate poskusiti. Zip-line je žica, dolga od 200 do 400 metrov, ki doseže hitrost od 40 do 60 km/h. Pot traja okoli dve uri, izbirate pa lahko med šestimi potmi, prav vsaka pa je izjemna, saj zraven visokega adrenalina dobite še izjemne razglede. Na poti vas spremljata dva inštruktorja, ki vas naučita kako uporabljati in upravljati z opremo, da se boste počutili varne. 
 
 
Po sprehodih in pustolovščinah boste postali lačni
Bovec je znan po odlični tradicionalni jedi imenovani čompe. Narejena je iz krompirja in ovčjega sira, kar zveni enostavno, vendar je zelo okusno. Morate jo poskusiti! Koze in ovčji sir so v Bovcu zelo popularni. Zlahka lahko najdete tudi druge domače izdelke, kot so vino, med, salame in liker.
 
 
V Bovcu ne smete izpustiti tudi hribovitih poti, ki jih tam ne manjka. Strma pobočja vam bodo vzela dih, vendar so vseeno nekaj, kar morate izkusiti. Med potjo se lahko kadarkoli in kjerkoli ustavite, da občudujete razgled ali da se spočijete in osvežite v Soči. Če nimate kondicije, kot jaz, je dobra možnost tudi električno kolo, ki je izvrstno, najamete pa ga lahko v Šport centru Bovec. Tako nimate nobenega izgovora, da si Bovca ne bi ogledali!
 

 
Med
Še ena stvar, ki je v Bovcu ne smete izpustiti, je nakup meda, saj je Slovenija znana po tem čebeljem produktu. 
 
Na www.beehappy.si lahko preverite, kaj si lahko ogledate v Bovcu – odpravite se lahko na vodene oglede, kjer se boste naučili več o čebelah in o nastanku med, ponujajo pa tudi apiterapijo (terapijo s čebelami).
 
 
Sama sem se podala na voden ogled in užival sem, ko sem se učil o življenju čebel in delu čebelarjev.
 
Obisk poleg vseh aktivnosti naredijo posebnega še domačini, ki so zelo prijazni in veseli, če vam lahko pomagajo.
 
Patricia Castillo Torres

Sorodni članki

Prijava