Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kar si želi vsak popotnik ...

Ko enkrat začneš potovati, na potovanju začneš izbirati tudi najljubše dele svojih potovanj in stvari, ki jih nujno mora izkusiti vsak popotnik. Po navadi je obvezen del vsakega potovanja tudi čas za sprostitev, po drugi strani pa si vsak želi preživeti svoje počitnice aktivno, torej porabiti nekaj svoje odvečne energije.

Vsebina
Bohinjska dolina in Bohinjsko jezero, ki ju je pred davnimi časi oblikoval ledenik, je eden od skritih kotičkov našega planeta, ki bi moral biti omenjen v vsakem popotniškem vodniku, saj omogoča veliko izbiro aktivnosti na prostem in ponuja obiskovalcem neizmerno lepe in dih jemajoče razglede, ki te preprosto prisilijo, da se usedeš, uživaš in enostavno ne počneš ničesar.  
 
Hostel pod Voglom se nahaja na prav taki lokaciji, na obali Bohinjskega jezera in nudi svojim gostom pogled na Julijske Alpe in odsev gora v kristalno čisti vodi, ki kar vabi, da zaplavaš v njej ali poizkusiš katero od bolj adrenalinskih aktivnosti kot je soteskanje, rafting ali jadralno padalstvo.
 
Hostel pod Voglom nudi več vrst namestitve – v sobah z lastno ali s skupnimi kopalnicami, zato gostí tako mlade popotnike kot tudi mlade družine z otroki. Za stalen stik z naravo najemniki hostla skrbijo tudi tako, da vsako poletje v gozdu za hostlom gostijo majhne kozice, ki popestrijo bivanje predvsem otrokom in tudi odraslim, saj so že tako rekoč del osebja. Na vrtu in terasi Hostla pod Voglom je polno ležalnikov za počitek in knjig iz knjižnice hostla, ki vabijo k branju. Na drugi strani dvorišča je postavljen adrenalinski park, kjer se pogumni obiskovalci lahko preizkusijo v premagovanju ovir na višini 8 metrov nad tlemi in se na koncu zagugajo na orjaški gugalnici. Tudi slack line park in viseče mreže čakajo na vse, ki grejo mimo.
 
Ko smo na počitnicah, ne moremo napovedati vremena in če želite načrtovati aktivnosti tudi v slabem vremenu in ko imate dovolj poležavanja, Hostel pod Voglom in agencija Pac sports organizirata rafting na Savi Bohinjki ali soteskanje v bližnjih soteskah, ki sta zelo primerna tudi za deževne dni. Po vsakem dežju vreme v Bohinju nudi prekrasne razglede na okolico. Takrat je SUP-anje idealna izbira, da turisti preživijo dan na svežem zraku. SUP, kanuje, kajake in kolesa si lahko obiskovalci izposodijo na recepciji Hostla pod Voglom.
 
Ko si kot popotnik, spočit in pripravljen na bolj aktivno preživet dan, ki bo omogočal trden spanec, je Hostel pod Voglom idealno izhodišče za raziskovanje okoliških gora. Pohodništvo v Triglavskem narodnem parku je zelo priljubljeno in je čudovita izkušnja, saj ponuja ogromno gorskih poti, primernih tako za izkušene hribolazce, kot tudi za tiste, ki si želijo krajših izletov. Gorske koče in zavetišča gostijo večdnevne popotnike, zemljevide pohodniških poti pa lahko gostje kupijo na recepciji Hostla pod Voglom. 
 
V zimskem času Bohinj ponuja visokogorsko smučišče Vogel za vse ljubitelje smučanja in deskanja na snegu. Hostel pod Voglom sodeluje s smučiščem Vogel in nudi gostom smučarske pakete, ki vključujejo namestitev v hostlu, večdnevne smučarske karte in izposojo krpelj, s katerimi lahko raziskujete okolico, pokrito s snegom.
 
Verjetno poznate legendo v Bohinju, ki pravi, da je nekoč živel Zlatorog, ki je vladal bohinjskim goram? Dragi popotniki, toplo ste vabljeni, da obiščete košček sveta, kjer boste zagotovo našli prostor, kjer se lahko potopite v pravljični svet, se odklopite od vsakdana in spoznate kraljestvo Zlatoroga …
 
KRATEK OPIS IN PONUDBA HOSTLA POD VOGLOM
 
Lokacija: na južni obali Bohinjskega jezera, 2 km od Ribčevega Laza, 2 km od spodnje postaje žičnice Vogel.
Dostop: po cesti z avtom, avtobusom, pozimi Ski Bus do najbližjih smučišč.
Sobe: centralna stavba 15 sob: 2-, 3- in 4-posteljne, depandansa: 32 sob: 1-, 2-, 3- in 4-posteljne sobe.
Opremljenost sob depandansa: kopalnica, balkon.
Opremljenost sob hostel: 3 sobe kopalnica, ostale etažna kopalnica.
Ponudba hotela: terasa, bar, restavracija (večerje), tv- soba, izposoja koles, kanujev, kajakov, mreža za odbojko, namizni tenis, namizni nogomet, biljard, slack line park, shramba za smuči, pralnica,  lastna obala, kamin, ognjišče, LCD-projektor.
Posebnosti: športni center, izposoja koles in kanujev.
Popusti: člani YH International – 10 %, izposoja čolnov, koles in športne aktivnosti – 10 %, otroci do 4.leta  – 100 %, otroci pod 12 let – 30 %.
Oddaljenost: pošta, trgovina – 2 km, Bohinjska Bistrica, smučišče Vogel – 2 km, železniška postaja – 8,5 km, Bled – 20 km, Letališče Ljubljana – 63 km.
Lokalne znamenitosti in atrakcije: Bohinjsko Jezero, slap Savica, korita Mostnice, dolina Voje, Pokljuka, Ski center & zip line park Vogel, Ranč Mrcina …
 
Naslov: Ribčev laz 60, 4265 Bohinjsko jezero
Email: pod.voglom@youth-hostel.si 
GSM: + 386 (0)40 864 202

Sorodni članki

Prijava