Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Projekt Sleep for Peace

Vsebina
Hostelling International USA je ustanovilo projekt Sleep for Peace (spanje za mir), ki sporoča, da hostli prispevajo h gradnji miru preko promoviranja medkulturnega razumevanja med mladimi doma in v tujini. Ta iniciativa spodbuja namen Hostelling International in praznuje koristi, ki jih ima potovanje in nastanitev v hostlih Hostelling International predvsem glede spodbujanja miru. Hostli povsod po svetu bodo na mednarodni dan miru Združenih narodov, 21. septembra, organizirali dogodke na to temo, v to vključili svoje goste, osebje in druge. Najbolj aktivne pri tem projektu so Združene države Amerike, ki bodo gostile razne večerje, večere diskusij ter konference.


Lani je sodelovalo 16 narodnih zvez in njihovi hostli. 21. septembra 2015 se bo tako odvijalo veliko dogodkov, ki bodo promovirali mir in medkulturno razumevanje, nenasilje skozi več dogodkov in aktivnosti.

V Sloveniji se je dogodku že odzval ljubljanski hostel Tresor, ki bo ob tem dnevu predvajal dokumentarec o evropski begunski krizi in pogovorom po filmu. Dogodek bo izjemno zanimiv, seveda pa niso dobrodošli samo tisti, ki v hostlu spijo, temveč tudi ostali. Tudi mariborski hostel Pekarna ne bo izpustil dogodka. Naredili bodo skupno druženje za vse takratne goste, na okenskih policah prižgali sveče in napisali želje o miru na svetu ter jih poslali v nebo iz njihovega čudovitega balkona.

Mir in kriza sta v teh mesecih aktualni temi, ki pestita Evropo. Mladi smo tisti, ki imamo glas in ki ga večkrat pozabimo uporabiti. Poskrbimo, da bo mednarodni dan miru res minil v miru in da bomo tudi sami k temu prispevali.

Sorodni članki

Prijava