Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

7 nasvetov za prijetnejše dolge polete

Visoko nad oblaki je lepo. Ali pač? Včasih je lahko dolg let prava muka. Na najini enoletni poti okoli sveta sva ogromno letela, zato sva se odločila z vami deliti najinih 7 nasvetov za udobnejše dolge polete.

1. Udobna oblačila

Na dolgih letih se oblecite udobno. Midva se poskušava zaradi vseh kontrol pred letom izogniti pasovom in nosiva nizke čevlje, ki jih med letom tudi sezujeva. Obujeva pa kompresijske nogavice – vaše noge vam bodo hvaležne. Ker je klimatska naprava večkrat nastavljena na temperaturo Antarktike, rada oblečeva majice z dolgimi rokavi, puloverje s kapuco ali pa imava pri roki veliko ruto, s katero si pokrijeva glavo ali kateri drugi del telesa.

2. Hidracija

V potniški kabini je zrak zelo suh, zato ne pozabite spiti dovolj vode. Vedno, ko strežejo pijačo, si zraven želenega napitka naročite tudi kozarec vode in ne pozabite na svojo kožo. Midva imava s seboj vedno balzam za ustnice in kremo za obraz ali roke.

3. Hrana

Na skoraj vseh mednarodnih letih boste dobili nekaj za pod zob. Midva imava sicer rada letalsko hrano, a jo nekateri sovražijo. Če je ne marate, vzemite s seboj kakšne piškote, oreščke ali energijske ploščice.
Poseben nasvet: Če ne želite čakati na hrano, med rezervacijo karte izberite posebni meni (vegetarijanski, brez laktoze ipd.). V večini primerov boste dobili svoj obrok pred svojimi sosedi.

4. Raztegovanje

Nemogoče je sedeti pet ali deset ur. Vstanite, sprehodite se po letalu (ne takrat, ko servirajo hrano ali pijačo) in na svojem sedežu naredite nekaj raztegovalnih vaj.

5. Zaposlite se

Če vas bo med letom mučil dolgčas, boste imeli občutek, kot da let traja dvajset ur (čeprav boste leteli le slabih šest). Večina letalskih družb ima razvedrilni program, zato ga izkoristite – poglejte kak film, igrajte igrice ali se učite jezika. S seboj prinesite knjigo ali, še bolje, turistični vodnik destinacije, kamor ste namenjeni. Ali pa preprosto zaspite.

6. Ne bodite sitni

Sledite filozofiji: Ne delaj drugim tega, česar ne želiš občutiti sam. Vsakič, ko se boste s kolenom zaleteli v sedež pred seboj, bo potnik to čutil. In verjemite, po četrtem sunku mu več ne bo smešno. Če boste sedež prestavili, ga namestite v navpičen položaj, ko boste dobili hrano, da bodo lahko jedli tudi ljudje za vami.

7. Ročna prtljaga

Če ni navedeno drugače, lahko imate pri večini letalskih družb kot ročno prtljago svojo torbico in en dodaten kos, zato vzemite s seboj stvari, ki vam bodo olajšale let. S seboj imejte tudi majhno brisačko, zobno ščetko in spodnje perilo. Zakaj? Vaša glavna prtljaga se lahko izgubi in verjamem, da imate primerno zavarovanje za tak slučaj, vendar je v primeru kakšnega neljubega dogodka ob sebi vseeno prijetno imeti svoje stvari.

Tudi sama na dolgih letih uporabljam kozmetiko, vendar ne v enakih količinah kot na primer v soboto zvečer.

Dodaten nasvet: Na pamet se naučite številko potnega lista in datum njegove izdaje. Ko boste leteli izven Evrope, se mi lahko zahvalite.

Za več potovalnih nasvetov, potopisov in še mnogo drugega ste vabljeni na najino spletno stran www.slovenianstravel.com, lahko pa naju poiščete tudi na Facebooku ali Instagramu.

Varno pot in prijeten let!

Sorodni članki

Prijava