Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

HI Connect v San Diegu

Začela bom z vprašanjem “Zakaj sem se odločila za HI Connect program?” Med potovanjem po Indiji sem se odločila, da želim potovati se na nek drug način, ki mi bo omogočil drugačno, se bolj posebno izkušnjo. Kontaktirala sem Anjo Žepič, ki se ji zelo zahvaljujem za to dragoceno izkušnjo. Kot prostovoljka sem aktivna v svojem lokalnem okolju, to pa je bila moja prva izkušnja s prostovoljskim delom v tujini. Prva in sigurno nepozabna.

Vsebina

V septembru, natančneje 11. 9. (ker so takrat najcenejše karte) sem se odpravila proti Los Angelesu. V ZDA sem želela priti nekaj dni pred začetkom prostovoljstva, da se prilagodim in predvsem, rešim »jet lag-a«, saj sem se morala prilagoditi na 9 ur časovne razlike. To je bilo moje prvo potovanje v ZDA. ZDA nikoli niso bile na mojem potovalnem seznamu, ampak sem res hvaležna, da me je HI Connect popeljal ravno tja. Prvih 5 dni sem raziskovala Los Angeles, od plaž Venice Beach, Santa Monica Beach, Hollywooda, obiskala sem različne muzeje, spoznala ameriški način življenja. Nato pa sem se z vlakom odpravila proti San Diegu. To potovanje z vlakom zelo priporočam, saj ponuja čudovit razgled na kalifornijsko obalo.

Zakaj sem se odločila ravno za ZDA … ker v ZDA dajejo ogromen poudarek na dobre storitve, poudarjajo gostoljubnost in zavedala sem se, da se lahko ogromno naučim in to znanje prinesem v Slovenijo. Nivo storitev je visok, gostom ponujajo ne le prenočišče, ampak izkušnjo, se posebej hostli v mreži HI USA.

Ko sem prispela do HI San Diego Point Loma hostla me je ekipa prijazno sprejela. Ob prihodu sta mi Jenny, ki je menedžerka hostla in Lesley, razkazali hostel, ki je sigurno eden izmed najlepših hostlov v katerem sem prenočila. Hostel ima ogromno teraso s kamini, sedežno garnituro, ročni nogomet in poleg tega gostom nudijo še izposojo koles, surfov, SUP-ov, saj je plaža, kjer lahko loviš valove, oddaljena le dobrih 15 minut. V hostlu smo se dogovorile, da opravljam vsa dela, ki so potrebna, da gostom ponudijo super izkušnjo. Pomagala sem pri pripravi zajtrkov, pri animaciji gostov, kar je bilo zelo zabavno, tudi pospravljala sem, se družila z gosti in se učila o gostoljubnosti ter načinu delovanja HI hostlov v ZDA. Vsak HI hostel mora glede na svoje kapacitete in število gostov, ki jih sprejmejo, pripraviti določeno število aktivnosti. Tako smo imeli filmske večere na terasi, igrali smo se družabne igre ter vsi skupaj ustvarjali razglednice in pekli mirovne palačinke za dogodek Sleep for Peace (Spanje za mir), ki ga obeležujemo tudi s HI Slovenija. Sleep for Peace smo podaljšali kar na cel teden, gledali smo filme miru, pekli pice, palačinke, mešali modre koktejle (modra je barva miru). Dva dni v tednu sem imela prosta, vendar ne za vikend, saj je bilo takrat v hostlu največ dela, ampak torek in sredo, ki sem ju izkoristila za vandranje po San Diegu in okolici. Ker ima HI v San Diegu dva hostla, sem si šla ogledat se drugega, ki je bolj žurerski in je v centru mesta. Spoznala sem Meggie, ki se je programu HI Connect pridružila v Postojni, na žalost pa se v Sloveniji nisva uspeli ujeti.

San Diego je mesto, ki za ameriške pojme spada med manjša. Je pomorska baza. V San Diegu je bil sneman tudi del film Top Gun. Tako sem sla v pivnico, kjer Tom Cruise v filmu pije pivo. Šla sem na ogled letalonosilke, starega dela mesta, ki je prečudovit, obiskala sem mnoge muzeje, parke, še vedno pa sem večino časa preživela na plaži Ocean Beach v bližini hostla. San Diego slovi po živalskem vrtu in morskem svetu – »Sea World«. Ocean beach plaža je tako imenovana »hipi plaža«. Vsak večer so ulične karaoke, obiskovalci vadijo jogo, žonglirajo ali pa se samo sprehajajo in uživajo, res je doživetje že samo sedeti na plaži in občudovati mimoidoče. Vsako sredo priredijo Farmers market, kjer lahko poskusiš hrano s celega sveta in kjer se predstavljajo lokalni umetniki, ne boste se mogli upreti niti nakupu kakšnega spominka.

V hostlu je tekom mojega bivanja stanovalo več oseb, ki so v hostlu bivale se dlje časa kot jaz. Z njimi smo postali prava mala družina. Res se takoj počutiš kot doma in razumem, zakaj jim je bilo težko oditi.

Po tej super izkušnji in navdušenjem nad Kalifornijo in njenimi prebivalci, sem izkoristila preostali čas v ZDA in se odpravila proti Las Vegasu, nato v Fresno in v San Francisco. Ampak o tem kdaj drugič, ker je tudi o tem potovanju ogromno za povedat. Tudi v San Franciscu sem prenočila v HI hostlu Fisherman’s Wharf, ki je znan kot hostel z najlepšim pogledom na Golden Gate Bridge.

Resnično priporočam HI Connect program, ker ti da drugačen vpogled v mesto in državo. Pomaga pri razbijanju stereotipov, premagovanju kulturnih sokov, omogoča pridobivanje novega znanja in kompetenc iz prve roke. Res pridružite se, ne bo vam žal. Jaz bi z veseljem šla ponovno.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava