Beneško razkošje z eno vstopnico

V februarskem času so Benetke najbolj znane po beneškem karnevalu in tamkajšnjih bogatih kostumih. Barvitost, ki prebudi marsikatero domišljijo. 

Seveda je treba biti pazljiv pri fotografiranju, saj se nekateri nastavljajo pred objektiv pod pretvezo, da pozirajo, v resnici pa skušajo svoje dejanje zaračunati. Svojo fotografsko žilico lahko brez skrbi nahranite na trgu Sv. Marka in vzdolž celotnega arkadnega dela ob Doževi palači ter pri pristanišču za gondole Danieli. Pustne maske najdete tudi v vrvežu in labirintu beneških uličic.

Za vse ljubitelje zgodovine, arhitekture in umetnosti je takrat eden izmed idealnih trenutkov za obiske muzejev, kajti večina se v času karnevala prepusti uličnemu rajanju, tako da pred muzejskimi vrati ni pretiranih vrst.

Da bo vse še lažje in cenovno dostopnejše, si pred odhodom na spletu priskrbite kartico Venice Museum Pass, s katero si lahko v pol leta ogledate enajst beneških muzejev za simbolično ceno 41 evrov.

Že na trgu Sv. Marka je kar nekaj muzejskih poslastic:

  • Doževa palača (nekoč sedež mestnih vladarjev),
  • umetnostni muzej Correr (kjer so v vstopnino vključene tudi začasne razstave),
  • arheološki muzej (z bogato zbirko iz beneške preteklosti) in
  • pominske sobe Nacionalne knjižnice Marciana.

V drugi sklop muzejev spadajo beneški mestni muzeji. Pet jih najdete v samem osrčju Benetk:

Druga dva muzeja se nahajata na svetovno najbolj znanih otokih v Beneški laguni, ki se imenujeta Burano in Murano:

Če se boste torej sprehodili skozi vseh enajst muzejev, boste dobili celotno podobo Benetk in beneškega življenja skozi stoletja. Podobo mesta, ki ponuja bogato in raznoliko kulturno dediščino.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava