Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ptuj – mesto pod gradom

Mesto, ki so ga stari Rimljani poimenovali Poetovio, leži med Ptujskim in Dravskim poljem, in je eno izmed najstarejših mest v Sloveniji. Ptuj je čedno obzidano mesto, ki se kljub majhnosti ponaša z bogato kulturno dediščino in več tisočletno zgodovino.

Vsebina
Danes se lahko sprehodite po starem mestnem jedru, po skrivnostnih ulicah in spoznavate izjemno zgodovino mesta.  Najbolj priporočljiva turistična pot se prične pri Minoritskem samostanu, preko Mestnega trga do Orfejevega spomenika na Slovenskem trgu, mestnega stolpa in mestne župne cerkve sv. Jurija, nato se nadaljuje po Prešernovi ulici do nekdanjega Dominikanskega samostana in konča na gradu. 
 
Mogočna utrdba Ptujski grad je danes ena izmed najpomembnejših turističnih znamenitosti na Ptuju. Obiskovalcem daje pogled na staro mestno jedro in Ptujsko jezero, ter na okoliške hribe Haloze, Donačko goro, Boč in Pohorje.
 
Poleg ogledov vseh srednjeveških znamenitosti, se turisti na Ptuju lahko tudi rekreirajo. Ptuj je obdan z veliko naravnimi lepotami, ki jih lahko raziskujete peš, ali s kolesom. Po prijetnem izletu pa se podate na sproščanje v eno izmed najmlajših slovenskih term - Terme Ptuj, ali razvajate svoje brbončice z pokušanjem vrhunskih vin v eni izmed najstarejših vinskih kleti – Vinska klet Ptuj
 
Starodavne ulice so idealne za razne prireditve na prostem, poleti se vrstijo razni koncerti, najbolj poznana je Ptujska poletna noč, organizirana v prvem vikendu v avgustu, ki privabi ljudi iz mesta in okolice.
 
Najbolj nore dni v letu pa lahko obiskovalci preživijo ravno na Ptuju. »Bejži zima, kurent gre«! V zimskem času se odvija tradicionalno kurentovanje, ki je ena najpomembnejših prireditev v Sloveniji in srednji Evropi. Pustne maske s kurenti na čelu preplavijo mesto, poskrbljeno pa je predvsem za kulturno, glasbeno ter nočno dogajanje!
 
Ptujsko regijo je vredno raziskati, če ste ljubitelj dobrih vin in dobre hrane, boste zagotovo ostali. 
 
Za prenočišče vam priporočam Hostel Poetovio. Youth Hostel Poetovio je od starega mestnega jedra oddaljen le 10 minut hoje. Nastanite se lahko v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah. Hostel ima lastno kuhinjo z veliko jedilnico. Med tednom lahko gostje naročijo zajtrk, kosilo in večerjo, za večje skupine pa pripravljajo obroke tudi čez vikend. Gostom je na voljo brezplačni internet, parkirišče, čajna kuhinja, konferenčna soba, manjši fitnes,  skupni prostor… 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava