Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odense - rojstni kraj pravljic

Vsebina
Odense se nahaja na otoku Funen in je tretje največje mesto na Danskem ter rojstni kraj pisatelja pravljic, Hansa Christiana Andersena. Funen je drugi največji otok na Danskem in leži med otokom Zealand (kjer leži Kopenhagen) in polokom Jutlandijo. 
 
 
V mestu Odense se vedno dogaja kaj zanimivega, ne glede na letne čase - festivali, predstave, športni dogodki, tržnice in koncerti. Podajte se na kulturno potovanje in se poučite o zgodovini Vikingov in o njihovem zadnjem kralju Canutu IV. Priljubljena točka Odensa je tudi živalski vrt, ki ima kar 2000 živali in več kot 147 vrst.  Vsako leto obiskovalce očarajo tudi simfonični orkester, muzej Hansa Christiana Andersena, mestni muzej (Møntegården) in cvetlična razstava. Rosengårdcentret (nakupovalno središče) z restavracijami, fitnesom, kinom in več kot 100 trgovinami je prav tako vreden obiska. Za sprehod, sprostitev ali piknik je na voljo veliko prelepih parkov in zelenih površin.  Najboljša možnost, da si s popustom ogledate vse priljubljene zanimivosti je 24-urna mestna karta. Ponuja vam brezplačne vstopnine v muzej, za vstopnino v živalski vrt pa boste odšteli 50 % manj.
 
 
Danhostel v Odensu ponuja dve lokaciji. Danhostel Odense City se nahaja v središču Odensa, ima 39 sob s kopalnicami, kjer lahko biva od ene do šest oseb. Hostel ima razgled na Kongens Have (kraljevi vrt), blizu pa je tudi več vrst javnega prevoza za izlet po otoku in v Kopenhagen ali v Jutlandijo. Hostel ima 24-urno recepcijo. Do veliko zanimivosti in športnih objektov lahko pridete kar peš. Danhostel Odense Kragsbjerggaard je bivša graščina in se nahaja na čudoviti lokaciji, ima pa tudi svoj park ter je le 2 km oddaljen od mestnega središča. Na voljo je 32 sob s skupnimi kopalnicami, brezplačno parkirišče, avtobusna postaja pa se nahaja le 200 metrov od hostla. Oba hostla ponujata brezplačen wi-fi, sobo s televizijo, pralnico in vsak dan strežeta tudi zajtrk.
 

Sorodni članki

Prijava