Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Po popotniško diplomo v YHA Cambridge

Vsebina
Ko govorimo o akademski lokaciji, je naš lepo prenovljen YHA Cambridge najboljši v razredu. Kozmopolitanski hostel s štirimi zvezdicami nas navdihuje s svojimi unikatno poslikanimi stenami lokalnih umetnikov ali pa celo s prostori za kolesa.

Nahaja se le 5 minut od železniške postaje in je odlično izhodišče za raziskovanje starega univerzitetnega mesta, zato lahko v tem hostlu pridobite svojo popotniško diplomo.


Hostel 
Hostel s svojo osebnostjo piše zgodbo v bogato zgodovino Cambridgea. Kje drugje še lahko vklopite svoj računalnike in napišete seminarsko nalogo medtem ko na vas gledajo Stephen Hawking, Isaac Newton, Charles Darwin in Stephen Fry, ki jih je naslikal lokalni umetnik Anthony Rubinstein? Po obnovitvi, ki je hostel stala 1,4 milijone funtov, se lahko veselite kakovosti prostorov v hostlu in vseh stvari, ki bi jih lahko potrebovali za oddih v mestu. Imamo novo kuhinjo, varne omarice s ključavnicami, moderne sobe s kopalnicami in zavidljivo zbirko knjig. Poskusite naše domače torte ali lokalno pivo v kavarni in baru Scholar‘s Cafe & Bar, nato pa vso noč razmišljajte »O življenju, vesolju in sploh vsem«. YHA Cambridge se za svoje popotnike, družine in skupine res potrudi - od table, kjer lahko vsak dan preberete nov citat, do tematske univerzitetne dekoracije. Naše osebje ima vedno pri roki prijazne nasvete za raziskovanje mesta, v kozmopolitanski atmosferi hostla pa se boste počutili kot doma. Gostili smo tudi Sofar Sounds, skrivni koncert, in v našo dnevno sobo stisnili okoli 40 ljudi.
Kolesarsko mesto
Cambridge ni zaman kolesarsko mesto in naš hostel ponuja posebne prostore za vsakega, ki s seboj prinese tudi svoje kolo. Lahko se sprostite, saj boste vedeli, da je kolo na varnem in izkoristite naše postaje za čiščenje in vzdrževanje koles, ki imajo vijačne ključe, zračne pumpe in orodje. Mesto je prijazno kolesarjem in lepo si je ogledati mesto in ikonično univerzo na dveh kolesih in uživati v vožnji brez gostega prometa v parku Milton Country Park. YHA Cambridge ponuja popust na kolesarske izlete in oglede, zato se jim pridružite na zabavnem ogledu mesta, pri tem pa si lahko izberete med starinskim kolesom, gorskim kolesom in celo električnim kolesom. Če želite čokoladni izbor razgledov in najvišjo koncentracijo Nobelovih nagrajencev na eni poti, kolesarite do Grantchesterja in se na čaju ustavite v Orchard Tea Gardens. Če pa želite Cambridge raziskovati peš, so na voljo brezplačni vodeni ogledi, kjer boste sledili stopinjam Hawkinga, Darwina in Newtona, vmes pa boste izvedeli še nekaj zanimivih podatkov.


Cambriško življenje
Cambridge je študentsko mesto z umetnostnimi in znanstvenimi dosežki in prav zato je privlačna točka za vznemirljive festivale in dogodke. Mesto je dom filmskih festivalov Cambridge Film Festival in August‘s Movies on the Meadows (avgustovski filmi na travnikih), kjer več sto obiskovalcev uživa v letnem kinu ob reki Cam. Prinesite svojo akustično kitaro in igrajte ob najboljših glasbenikih v Veliki Britaniji na festivalu Cambridge Folk Festival, enem izmed najslavnejših folk festivalov na svetu. Ob reki boste našli tudi dobre restavracije, kjer boste se lahko družili s študenti in profesorji. Če bi radi študirali angleško pivo, vas lahko napotimo v varilnico piva Cambridge Brew House, kjer varijo pivo kar tam, ali pa v The Cambridge Blue, kjer imajo velik izbor mednarodnih ustekleničenih piv. Favorit študentov so tudi mešalci koktejlov v klubu Fez Club, kjer boste našli najbolj divje noči in zabave. Ljubitelji kulture boste v Cambridge Junction našli umetnike, ki bodo uprizarjali vrhunske komedije in drame ali pa si boste lahko v Corn Exchange ogledali svetovno znane glasbenike.

Zanimivosti za družine
Le kratek sprehod od YHA Cambridge in prišli boste v središče mesta. Na poti boste težko zapustili ulico Mill Road, kjer boste našli kavarne in starinarne, tukaj pa so živeli tudi člani skupine Pink Floyd. Otroci se bodo zabavali ob razstavah v centru znanosti in na cambriški univerzi, ki je dom muzeja Fitzwilliama, botaničnega vrta in ob zanimivi arhitekturi kapele King‘s College. Celo skeptiki bodo vzljubili naš lokalni sprehod duhov. Kaj pravite na ogled s čolnom (odlična priložnost za selfie) in raziskovanje kolidža iz vode ali pa si ogledate konjske dirke? Lisa Bruce, producentka biografskega filma Stephena Hawkinga Teorija vsega je povedala: »Cambridge je tako lep. Kamor koli pogledaš, rečeš uau in tega ne rabi odkriti genij. Kaj še čakate? Doživite svoj »evreka« trenutek in sami odkrijte YHA Cambridge.

Sorodni članki

Prijava