Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 11. del

Brezplačen voden ogled mesta? Zakaj pa ne?!

Na najinem potovanju okoli sveta sva ogromno letela. In letališča se močno razlikujejo v ponudbi in kvaliteti, čeprav pa konec koncev  vsa služijo istemu namenu. Kakor koli, letališče Changi v Singapurju nudi res super storitve in to sva hotela deliti z vami, saj sva prepričana, da se nihče ne brani brezplačnega ogleda mesta namesto dolgočasnega čakanja na letališču.

Vsebina

 

Če boste leteli  po Aziji, se vam kaj hitro lahko zgodi, da boste prestopali v Singapurju. Če boste na tleh vsaj 5,5 ur in ne več kot 24 ur, se lahko pridružite brezplačnim vodenim ogledom mesta. Ponujajo dva programa: dediščina in glavne znamenitosti.

Odločila sva se za ogled glavnih znamenitosti, saj sva bila prvič v Singapurju. Najprej smo se odpeljali do parka Merlion, kjer je je doma singapurski simbol lev. 30 minut je bilo dovolj, da sva naredila nekaj fotografij in uživala v razgledu. Naslednji postanek so bili vrtovi ob zalivu (Gardens by the Bay). Tukaj lahko le rečeva »uau«. Tukaj smo na žalost imeli le 20 minut časa, zato ni bilo časa za znamenitosti kot Skywalk ali za konzervatorije. Od tukaj so nas nato zapeljali nazaj na letališče, od koder sva nadaljevala potovanje na Filipine.

Kaj morate vedeti

  • Postanek more biti dolg vsaj 5,5 ur in ne več kot 24 ur.
  • Prijaviti se morate vsaj 1 uro pred pričetkom ogleda.
  • Prijavne stojnice najdete v terminalih 2 in 3.
  • Rezervacij vnaprej ne sprejemajo.
  • S seboj potrebujete potni list, kontrolni kupon (boarding pass) in vizo (Slovenci je ne potrebujemo).
  • Vodenja so ob določenih urah, zato mora vaš postanek časovno ustrezati njihovemu urniku.
 

 

Upam, da se vam bo uspelo udeležiti vodenja. Če pa imate več časa v Singapurju, si lahko tukaj preberete, kaj sva počela med najinim drugim obiskom v tem čudovitem mestu.

Za več potovalnih člankov, nasvetov ali poskočnih fotografij, dobrodošli na najinem blogu slovenianstravel.com, najbolj ažurna pa sva na Facebooku in Instagramu. Se vidimo kje na poti ali na kar na spletu.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava