Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 9. del

Prejšnji mesec smo se še potikali po hladni in tradicionalni Japonski, ta mesec pa smo že na toplem

Za Filipine sva si vzela dobre tri tedne in obiskala 6 otokov ter glavno mesto Manilo. Zaradi izredno slabega interneta je Jure vzel dopust, hkrati pa sva na Filipinih tudi prvič dobila obisk: najina britanska popotniška prijatelja sta prišla zaradi naju na Filipine, da smo lahko skupaj praznovali Juretov rojstni dan. Pozneje se je izkazalo, da so Filipini tudi izredno priljubljena destinacija med Slovenci – preko najinega bloga naju je kontaktirala Andreja in dobili smo se na pivu, pač na drugi strani sveta. 
Vsebina
 

Cebu, Bohol, Panglao in Apo

Najin prvi postanek je bil Cebu, od koder pa sva takoj popihala na majhen Panglao, kjer smo z Britancema preživeli nekaj sproščenih dni v finem hotelu in nazdravili Juretu. Sposodili smo si skuterje in raziskovali otok Bohol – nevihta nas je lovila, ko smo iskali čokoladne hribe, prvič pa smo tudi videli nartničarje. 
 
Pot smo nadaljevali na naslednjem otoku. Odpravili smo se do otoka Apo, kjer smo plavali z ogromnimi morskimi želvami. 
 
S trajektom smo se vrnili na Cebu in v Oslobu plavali s kitovci, kjer pa moram pripomniti, da mi sama organizacija ni najbolj všeč, kakor tudi ni najboljša za kitovce. Omejiti bi morali število ljudi v vodi, ladje bi morale čakati bolj oddaljene in v vodi bi morali biti »redarji«, ki bi kaznovali plavalce, ki se ne držijo pravil. 
 
 
Tu je napočil trenutek, ko smo se razšli – Britanca sta se vrnila domov, midva pa sva nadaljevala na zahodni strani otoka, v Moalboalu. Le kakšnih 100 metrov je potrebno plavati od obale, ko se koralni greben spusti v strmo steno, ob kateri se zadržujejo velikanske jate sardin. Še nikoli nisva videla toliko rib na kupu! 

Palawan

Iz Cebuja sva nato letela na Palawan in se po hitrem postopku odpeljala v El Nido, naselje na  skrajnem severu otoka. Za vse, ki imajo radi sanjske plaže, skrite lagune in morske užitke, je to pravi kraj.  Bila sva aktivna – okolico sva odkrivala s kajakom, pridružila sva se organiziranim izletom z ladjo do vseh znanih lagun in koralnih grebenov, eno noč sva prespala na samotni plaži in ponoči prvič videla bioluminescentni plankton – kaj je to? Tiste lepe svetlikajoče se pikice v morju, ki jih lahko vidimo le ponoči, ko malce razburkamo vodo. Res nepozabno!
 

Boracay

Po tako napornih dnevih sva potrebovala malo počitka, ki sva ga našla na najbolj obljudenem in turističnem otoku Boracay. Množice turistov naju niso motile, saj naju je že kratek sprehod po plaži pripeljal do mnogo bolj praznega in mirnega dela.

Manila

Za konec nama je ostala še Manila. Imela sva ravno toliko časa, da sva si ogledala stari del mesta Intramorus, ko pa je popoldanska vročica postala nevzdržna med vročimi kamnitimi stenami, sva pobegnila v 11. naječji nakupovalni center na svetu. 
 
 
Filipini so naju navdušili. Zaradi časovne omejitve sva tokrat raziskala le najbolj znane morske destinacije, ves sever in vsi potapljaški kraji pa so nama ostali za naslednjič, saj se še zagotovo vrneva.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava