Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 2. del

Argentina express

Argentina ni bila v tako obširnem planu na najinem potovanju okoli sveta, a sva kljub temu obiskala kar nekaj zanimivosti. Je res ogromna država, ki vam nudi ogromno, je zelo raznolika in čaka, da jo odkrijete.
Vsebina
 

Glavno mesto

Res sva uživala med najinim obiskom Buenos Airesa, občutek je bil skoraj tak, kot doma. Ljudje so bili prijazni, pomlad je prebujala naravo in slišati je bilo nogometno navijanje.
 
Če boste v mestu, ne izpustite obiska starega pokopališča in obiščite grob znamenite Evite Peron, pojdite v okrožje San Telmo na 100 % argentinski steak, sprehajajte se po barvitih ulicah Boce in pojdite na nogometno tekmo na enega od dveh velikih stadionov, La Bombonero ali Riverplate. Nogomet je namreč skoraj religija v Argentini.

Slapovi

V Argentini nikakor ne smete zamuditi slapov Iguazu. Velikanske količine vode padajo iz visokih pečin in boste najverjetneje mokri, čeprav boste stali bolj daleč. Slapove lahko obiščete iz brazilske ali argentinske strani. Midva sva izbrala argentinsko. Slapove si boste lahko ogledali iz različnih nivojev, z različnih razglednih ploščadi in iz najrazličnejših zornih kotov, celo z ladjo se lahko peljete povsem blizu.
 

Ledeniki na jugu

Na jug sva poletela, da bi si ogledala Perito Moreno. To je kot čudež narave. Najboljše izhodišče imate, če spite v majhni vasici El Calafate, polni lesenih hiš in vsega, kar turistično srce poželi. Od tam lahko greste na izlet v nacionalni park Glaciares in le uživate. Ponujajo tudi vožnjo z ladjico, vendar tega nujno ne priporočava, še posebej, če imate omejen proračun. Ledenika ne boste videli dosti boljše kot z razgledne ploščadi in ladja je polna ljudi, zato si boste morali izboriti prostor za fotografiranje. 

Smučanje ali pohodništvo

Bariloče je pravi kraj, če imate radi katero od zgornjih možnosti. Žal sva smučarsko sezono zamudila, zato pa sva osvojila vrh Cerro Campanario, ki je le 17,5 km oddaljen od centra mesta. Javni avtobusi vozijo do vznožja hriba in sam vzpon ni težek – le kakšnih 40 minut po urejeni gozdni poti. Ko pa ste enkrat na vrhu, se odpre krasen pogled na bližnja jezera in gore.
 

Vino, vino, vino

Argentina je znana po vinih. In vsa vina, ki sva jih poskusila so bila odlična. Če boste v Mendozi, pojdite na pokušino vin (in spijte še kak kozarec za naju). Žal sva mesto obiskala v nedeljo, ko je bilo vse zaprto, tudi vinarne. Predstavljajte si razočaranje na najinih obrazih, ko sva izvedela za to. Pa naslednjič!

Druga država?

Ko sva prišla v Salto se nama je zdelo, kot da več nisva v Argentini. Drugo vzdušje, nižje cene, drugačni ljudje in končno toplejše vreme. Povzpela sva se na mestni hrib San Bernardo (tudi gondolo imajo), od koder je lep razgled nad mestom. Glavna znamenitost mesta je Museo de Arqueología de Alta Montaña, kjer so razstavljene mumije otrok, ki so jih darovali bogovom. Zaradi snega in leda pa so ostali popolnoma ohranjeni. Neverjetno.
 

V Čile preko Andov

Iz Salte sva se z avtobusom napotila v San Pedro de Atacama, čilsko puščavo, znano po opazovanju zvezd. Ko sva zapustila Salto se nama ni niti sanjalo, da to ne bo navadna avtobusna vožnja – je skoraj kot turistična vožnja z ogledi. Če le lahko, se odločite za to možnost, vendar pazite, saj je cesta včasih zaprta zaradi slabega vremena.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava