Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 4. del

ZDA: Deset dni, štiri mesta, štiri zvezne države

Iskanje najboljše letalske povezave med Kolumbijo in Avstralijo ali kako potovati in Južne Amerike v Avstralijo s štirimi postanki v ZDA.
Vsebina
 
 
Najina velika pustolovščina enoletnega potovanja okoli sveta se je začela pred približno štirimi meseci. Ko sva zapustila dom, sva vedela, da želiva novo leto preživeti v Sydneyju (ja, zelo rada imava ognjemete). Iskala sva lete iz Južne Amerike v Avstralijo in, glej ga zlomka, naenkrat sva imela v načrtu potovanja štiri ameriška mesta – juhu, še en kontinent in še ena nova država.

Miami, Florida

Imela sva 3 dni za odkrivanje tega zanimivega in multikulturnega mesta. Mislila sva, da sva zapustila Južno Ameriko, vendar sva se motila. Ko sva prvi dan šla jest v restavracijo sredi predela Little Havana in naju je natakarica pozdravila z »Hola«, sva bila malo zmedena. Ampak že v naslednji sekundi sva z njo kramljala v španščini, kot dan prej v Kolumbiji. Dan nama je hitro minil, saj sva zraven Little Havane obiskala Coconut Grove, Bayside park in nakupovalno središče Bayside. Zvečer sva se odpravila navijat za Gorana Dragića in Bena Udriha, ki sta s svojo ekipo Miami Heat igrala proti ekipi Toronto Raptors. Naslednji dan sva raziskovala plažo Miami Beach, a nama vreme ni bilo naklonjeno – bilo je oblačno in zelo vetrovno. Žal se nisva mogla kopati v Atlantiku, zato pa sva občudovala arhitekturo art deco in imela super nedeljo na aveniji Lincoln, ki je polna trgovin in restavracij, ob nedeljah pa je tam tudi lokalna tržnica.
 
 
Kje spati? HI Miami Beach je prikupen hostel sredi Miami Beacha – za vogalom je plaža, v drugo smer je avenija Lincoln. Z lastno mehiško restavracijo, zastonj internetom, zasebnimi in skupinskimi sobami je ta hostel izvrstna izbira za popotnike, pare in družine.

Las Vegas, Nevada

Za najin postanek v Las Vegasu sva imela na voljo natanko 10 ur. Se sprašujete, kaj početi v tako kratkem času? Nič lažjega: najprej se znebi prtljage – midva sva jo odložila v Excaliburju. Potem pa se ti naj zmeša. Saj veste; kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu. Zdaj pa zares, če hočete igrati na srečo, imate dovolj časa, če pa vas to ne zanima, se sprehodite po Stripu in raziščite hotele, ki vas zanimajo. V vsakega lahko vstopite, saj vsi ponujajo casinoje in nakupovalne centre. Ne zamudite vodnih fontan pred Bellaggiom, razglednega kolesa pri Linqu, stropa v nakupovalnem centru Caesers Palace, gondol in kanalov v Venetianu, vlaka smrti v New York New York, akvarija v Mandalay Bayu in napisa »Dobrodošli« v Las Vegasu.
 

Los Angeles, Kalifornija

Končno sva prispela na zahodno obalo. Iz Las Vegasa do Los Angelesa sva potovala z avtobusom – ne priporočava, če boste v središče Los Angelesa prispeli ponoči. LA je znan po Hollywoodu in vsem, kar je povezano z njim. Ker je bil to za naju spet le postanek (2 dni), sva kupila karte za turistični avtobus in obiskala najpomembnejše turistične znamenitosti – Hollywood in avenijo slavnih, kitajsko gledališče, pomol Santa Monica, plaža Venice (kjer sva iskala naslednjega Arnolda Schwarzeneggerja, ker živiva le streljaj od njegovega rojstnega kraja). Zelo sva bila vesela in počaščena, da sva lahko bivala v HI Santa Monica, saj je bil to najin najljubši del mesta. Ta izjemen hostel z zgodovino (del najstarejše zgradbe v Santa Monici) je samo eno ulico oddaljen od ulice Third Street, kjer je na voljo ogromno restavracij in možnosti za nakupovanje. Najin najljubši del hostla je bila dnevna soba z modrimi stenami in kaminom, ki je pričaral božično vzdušje. Da ne pozabim, nudijo tudi brezplačen brezžični internet, zajtrk, razglednice in še več. Prepričajte se sami!

Honolulu, Havaji

Havaji so raj na Zemlji – pokrajina, narava in podnebje so tako izjemni, da lahko človek samo osupljeno gleda in opazuje. Vzpela sva se na Coco head, snorklala v zalivu Huanamo, uživala na soncu na plaži Khailua, se podučila o zgodovini v Pearl Harbourju, bila navdušena nad veščinami deskarjev na Pipelineu in iskala scene iz serije Skrivnosti otok na rtu Kaena. Našla sva celo japonski tempelj, kjer sva pozvonila na orjaški zvon, ki odganja slabe misli. Kot že pogostokrat, tudi tokrat vreme ni bilo na najini strani – v načrtu sva imela potapljanje v kletkah, kjer lahko vidimo bele morske pse, a je bilo le to odpovedano za oba dneva, ki sta bila na razpolago. Še en razlog za vrnitev ...
 
 
Nisva vedela, kje prenočiti na Oahu, saj nastanitve niso poceni. Ker sva najela avto, sva iskala nastanitev z brezplačnim parkiriščem. Kot naročeno naju je kontaktirala Sue iz HI Honolulu in nama ponudila nastanitev v HI Honolulu – v prijetnem hostlu izven mestnega direndaja. Imajo brezplačno parkirišče, brezplačen brezžični internet, dobro kuhinjo in prostoren skupni prostor. Na voljo imajo ženske in moške skupne sobe ter zasebne sobe. So zelo dobra izbira za goste z najetim avtomobilom. 
 
Želite izvedeti več o najinem potovanju okoli sveta? Obiščite najino spletno stran www.slovenianstravel.com, pridružite se nama na FacebookuInstagramu ali Twiterju.

Sorodni članki

Prijava