Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 7. del

Kako ne imeti rad Tokia?

Japonsko glavno mesto Tokio nama je zlezlo pod kožo, in ko sva ga zapuščala, sva bila res žalostna. Če mislite, da je to le veliko, natrpano mesto, betonska džungla osvetljena z neonskimi lučmi, kjer je vse super moderno in robotizirano, hoteli pa premorejo le še majhne kapsule, se močno motite. Tokio ponuja tudi krasne zelene in cvetoče parke, intimne in majhne hotele v japonskem stilu in mirne templje, zavite v dim dišečih kadil.
Vsebina
 
 
Kako dolgo ostati v mestu je odvisno od vas – koliko časa imate na razpolago in kaj vas zanima. Denar tokrat celo ne igra bistvene vloge, saj je hrana poceni, kakovostno nastanitev lahko najdete za primerno ceno, vstopnine so veliko nižje kot v Evropi in javni prevoz je odličen.
 
Stanovala sva v Sumidagawa hostlu – prisrčni, majhni hiši, ki ponuja skupinske spalnice kot tudi privatne sobe v japonskem stilu, čisto blizu centra. Pri njih sva ostala pet noči in še bi lahko podaljšala za noč ali dve, da bi si ogledala in doživela vse, kar sva želela. Vendar sva vseeno videla ogromno, vzela pa sva si tudi tu in tam miren trenutek zase – da ne boste mislili, da sva dirjala od ene znamenitosti do druge.

Kar lahko priporočava:

  • Križišče Shibuya (brezplačno)
To je verjetno najbolj znano križišče na svetu – tisoče ljudi hkrati prečka cesto iz različnih smeri pod velikanskimi neonskimi tablami.
  • Tokyo Skytree (¥2,820)
Druga najvišja zgradba sveta je res vredna obiska, saj ponuja neverjetne poglede na mesto. Če imate srečo, boste videli celo goro Fudži! Zvečer stolp zasije v nežnih roza barvah (vsaj zdaj v času sakure oz. cvetenja češenj) in tvori lep odsev v bližnji reki. Pozor – velika mera romantike!
  • Meiji Jingu (brezplačno)
To svetišče je posvečeno cesarju Meji in njegovi ženi Shoken. Priznati moram, da je bila to moja najljubša znamenitost v mestu. Svetišče se nahaja v lepem parku, na poti do njega boste stopali skozi ogromna vrata imenovana torii in ob potki vam bodo pozornost jemali pisani sodčki sakeja, ki so razstavljeni. Če imate srečo, boste morda videli tudi tradicionalno japonsko poroko.
  • Tempelj Sensoji (brezplačno)
Ko sva ta tempelj obiskala prvič, nama ni bil všeč – dobesedno nabasan je bil z ljudmi, ulica, ki vodi do templja pa je bila mnogo prepolna za najin okus. Vrnila sva se zvečer – sicer vstop v tempelj takrat ni možen, si pa lahko ogledate vse ostalo. Zato najin tihi nasvet (če res ne čutite potrebe po notranjosti templja): pojdite si ga ogledati zvečer. 
 
 
  • Tsukiji Market (brezplačno)
Za največjo in najbolj obljudeno ribjo tržnico na svetu je treba zgodaj vstati – vsaj v primeru, če želite videti avkcijo tune. Le 120 ljudem dovolijo prisostvovati, izberejo jih po načelu kdor prvi pride, prvi melje. Če niste ravno jutranji človek (vas zelo razumem) in boste prispeli na tržnico okoli 9:00, še niste dosti zamudili (ok, razen avkcije). Tržnica je razdeljena na zunanji in notranji del – zunanji nima nobenih prepovedi za obiskovalce. Zato le mirno in uživajte v najbolj svežem sušiju, ki ga boste kdaj jedli.
  • Ueno Park (brezplačno)
Park Ueno se nahaja na severu mesta in je izjemno priljubljen v času cvetenja češenj (sakura), vendar vreden obiska v katerem koli mesecu. V njem lahko preživite ves dan, saj so v parku galerije, muzeji, živalski vrt in krasne sprehajalne poti. Najbolj nama je bil všeč ribnik, kjer lahko najamete pedolino v obliki laboda in zagonite proti cvetočim češnjam.
 
Več nasvetov in informacij o Tokiu in Japonski lahko najdete na najinem blogu www.slovenianstravel.com, všečkajte najino Facebook stran za najbolj aktualne novice, lahko pa nama sledite tudi na Instagramu za najboljše fotke. Sayonara in ne pozabite potovati.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava