Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 6. del

Kako sva kot backpackerja šla na križarjenje po Bahamih med najinim enoletnim potovanjem okoli sveta?

Preden sva šla na pot septembra 2015 nisva imela točnega načrta potovanja. Na srečo, saj v nasprotnem primeru zagotovo ne bi obiskala Bahamov. Bila sva v Južni Ameriki in iskala najboljšo povezavo do Los Angelesa, od koder sva imela rezerviran let za Avstralijo. Zakaj bi letela direktno v Los Angeles, če se lahko ustaviva v dveh dodatnih mestih za isto ceno? Tako sva kupila karte za Miami in Las Vegas, od koder sva nadaljevala do Los Angelesa.
Vsebina
 
 
Ko sem nekega večera tavala po širnem www-ju, sem naletela na izjemno poceni križarjenja po Bahamih. Takrat se mi je posvetilo – to bi bilo za naju! Na poti sva bila že nekaj časa, spala sva v povprečnih sobah, včasih sva si delila tudi kopalnico, odkar sva zapustila dom, nisva bila v fini restavraciji (joj, kako se nama toži po tednu restavracij) in bila sva utrujena od stalnega seljenja, zato sva potrebovala počitnice od potovanja. Potrebovala sva malo razkošja!
 
Rezervirala sva 5-dnevno križarjenje po Bahamih iz Miamija. Prvič sva obiskala Bahame in res so nama bili všeč. Najino križarjenje je vključevalo 3 otoke: Grand Bahama, Nassau in Great Stirrup Cay. Prva dva otoka verjetno poznate, ampak kje za vraga je tretji? Gre za majhen otoček sredi oceana v lasti ladjarja Norwegian – vse večje družbe imajo svoje otočke po Bahamih ali Karibih. Na njih so ustvarili majhne paradiže, dostopne le njihovim gostom. Torej če želite obiskati Great Stirrup Cay, morate na križarjenje z Norwegian Cruise line. 
 
 

Načrt križarjenja

Prvi dan smo se vkrcali na ladjo okoli poldneva. Midva sva šla kot fijakarska konja do bifeja s hrano, jaz sem si privoščila velikansko skledo zelene solate, ki je plavala v olivnem olju in balzamičnem kisu, Jure se je mastil z dunajskim. Izpluli smo ob sončnem zahodu, ko se je nebo za mijamijskimi stolpnicami obarvalo ognjeno rdeče. Wow! Naslednji dan nas je pozdravil Grand Bahama in privoščila sva si lenarjenje na plaži, z možgani na off in senčnikom na straži. Tretji dan smo se izkrcali na Nassau, kjer stoji Atlantis, enak hotel kot v Dubaju  z velikanskim vodnim parkom. Vendar sva dubajskega že obiskala in roko na srce, ko si na Bahamih, ne potrebuješ bazena. Ja, spet sva uživala na plaži. Četrti dan so nas z manjšimi ladjami odpeljali na Great Stiruup Cay in bila sva prevzeta nad tem rajem. Turkizno morje, bel pesek, barvite ribice in vse na otoku je bilo vključeno v ceno križarjenja. Lahko rečeva, da je bil to eden najinih najljubših dni na tem potovanju.

Kako si to privoščiti?

Če ste v Miamiju in imate nekaj prostih dni, poiščite po internetu, zagotovo se najde kakšno last minute križarjenje. 5-dnevno križarjenje lahko stane le 199 USD (najina cena), vendar k temu še pride davek in vse križarke zaračunavajo dnevno postrežnino (okoli 13 USD na osebo na dan). Vendar še vedno meniva, da če to primerjate s petimi dnevi v Miamiju, vso hrano, brezalkoholno pijačo in transportom (ne pozabite, obiskali boste Bahame), je to super ponudba!

Najini nasveti za popotnike, ki potrebujejo nekaj razkošja v obliki križarjenja:

  • Iščite last minute ponudbe – križarke raje spustijo cene kot da plujejo na pol prazne.
  • Rezervirajte notranjo kabino – najcenejša kabina bo ok za nekaj dni, še posebej, ker boste v njej le spali.
  • Ne skrbite glede hrane – ne boste lačni.
  • Pijače so zelo drage, zato jih ne naročajte, če imate omejen proračun. To pa ne pomeni, da boste žejni – v vseh samopostrežnih restavracijah imajo zastonj brezalkoholne pijače, kavo in čaj.
  • Potujte izven sezone.
  • Na križarjenje pojdite med tednom, za vikend so dražja.

Pred križarjenjem sva bila rahlo skeptična, vendar nama je bilo všeč in prepričana sva, da je to eden izmed najcenejših načinom obiska Bahamov. In če sva čisto odkrita – potrebovala sva nekaj dni razkošja. Zato če ste v Miamiju in imate nekaj časa, pojdite. Ne bo vam žal. 

Če vas zanima, kje se zdaj potikava in ali sva si še privoščila kaj razkošja na najini poti okoli sveta, naju lahko najdete na www.slovenianstravel.com ali na Facebook strani Slovenians travel.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava