Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za eno leto okoli sveta – 1. del

Uresničitev najinih dolgoletnih želja ali kako se je vse začelo

»Ti resno misliš? Res bi to rada? Ti si nora.« To so bile besede mojega moža Jureta, ko sem mu povedala za načrt o enoletnem potovanju okoli sveta. To sva se pogovarjala poleti 2014. In poglejte naju danes – sva že na poti, trenutno v Južni Ameriki uživava v prvih dneh najine pustolovščine.
Vsebina

Načrtovanje enoletnega potovanja

Priprave so se začele enkrat zgodaj poleti 2015 – najpomembneje je bilo urediti vse v službi. Nato sva odpovedala najemniško stanovanje, se izselila, uredila zadeve na bankah, pri zdravnikih. Na srečo nama ni bilo treba skrbeti za cepljenja, saj sva to opravila že pred najinimi prejšnjimi potovanji. In poslovilna zabava seveda tudi ni smela manjkati.

Začetek poti v Južni Ameriki

Kot sem prej omenila, se že nahajava v Južni Ameriki. Potovanje sva začela v Salvadorju, nadaljevala sva v Rio de Janeiro, kjer sva imela malo smole z vremenom. Ampak to nama ni pokvarilo super dni v tem čudovitem mestu.
 
Iz Ria sva rezervirala avtobus proti Foz do Iguazuju, vožnja naj bi trajala 24 ur, vendar so se tistega lepega sončnega ponedeljka neki nezadovoljni Brazilci odločili stavkati in so zato zaprli cesto. Prva informacija, ki smo jo dobili od voznika je bila: »Today stop, Foz tomorrow.« Super. Bili smo sredi ničesar – ena cesta, dve restavraciji in avtobusna postaja. Ker smo Rio zapustili pred 24 urami, sva se odločila, da potrebujeva nekaj konkretne hrane in pivo, da si izboljšava razpoloženje. Kakor hitro sva naročila, je voznik že kričal čez cesto: »Vamos!« Hrano sva zmetala vase in odhitela na avtobus. Naredili smo velik obvoz in prispeli v Foz ob 22:00 (naj pa bi ob 11:00).

Vas zanima več?

Da so najini domači in prijatelji na tekočem, sva ustvarila spletno stran www.slovenianstravel.com, kjer deliva najine zgodbe, pripetljaje, potovalne nasvete in članke o naši lepi Sloveniji. Med potjo bova tudi ustvarila zbirko piv in stadionov sveta. Če vas zanima kaj od naštetega, vabljeni na najino spletno stran, všečkajte naju na Facebooku ali sledite na Instagramu.

Sorodni članki

Prijava