Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bangkok

Potovanja v lastni režiji

Bangkok je ogromno mesto z več kot milijon prebivalci, pa čeprav je karakterizirano z nebotičniki, zastoji in eksotičnim nočnim življenjem, v resnici lahko ponuja veliko več. Za tiste ki želite najti srce mesta so vam na voljo mogočne palače, duhovni templji, polni trgi in živahno nočno življenje, ki se lahko primerja s katerokoli prestolnico.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V BANGKOKU 

  • Zaradi Bangkokove lokacije, ki je samo 14°nad ekvatorjem, bodo temperature v mestu vedno nad 30°C, vendar naj vas to ne odvrne od raziskovanja mesta. Eden izmed najboljših načinov za raziskovanje mesta je z kolesom in z izogibanjem glavnih ulic, ter raziskovanjem manjših ulic lahko najdete slikovite parke, polne tržnice in duhovne templje. Lahko pa greste na ekskurzijo v Bangkoško džunglo, kjer boste spoznali domačine in izkusili tišino Bangkoških riževih polij in vrtov orhidej.  
  • Dober način za raziskovanje Bangkoka je z izletom po kanalu Chao Phraya reke, kjer lahko vidite plavajoči market, kraljeve barke in stavbo nacionalnega muzeja. 
  • Za doživetje tradicionalne kulture in zgodovine Bangkoka, so na voljo mnoge predstave po celem mestu. Ena izmed najboljših sosesk za tovrstne predstave je Ratchadaphisek, kjer je  celotna soseska polna klubov, teatrov in barov. Za tiste, ki ste željni bolj tradicionalne Tajske predstave pa Siam Niramit meša moderno tehnologijo z tradicionalnimi plesi. Tajski kulturni center nudi avtentične in tradicionalne predstave. 

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V BANGKOKU 

Jedi iz morske hrane so specialiteta Bangkoka, kjer so restavracije za vsak žep. Huai Khwang distrikt je odličen za začetek izkušnje, še posebej za večerno prehranjevanje.  Če želite iti kamor zahajajo domačini, vam predlagamo se oglasite v Bali Seafood v Ratchadaphisek distriktu, kjer boste našli do 4000 Tajcev, ki skupaj jejo, pijejo  in imajo ogromne TV ekrane ter živo glasbo za zabavo. Royal City Avenue (RCA) je odlična ulica če želite doživeti nočno življenje. Ulica ima ogromne moderne klube, ki so popularni zaradi posebnih učinkov, zanimivih notranjosti in nastopov v živo. To so pretežno vsi kraji kamor zahajajo domačini in so odlični za pravo Bangkoško izkušnjo. 

PREMIKANJE PO BANGKOKU 

MRT sistem podzemne železnice služi Ratchadaphisek distriktu, skupno z več kot ducat avtobusnimi progami, ki vozijo v različne konce mesta. Na voljo so vam tudi taksiji in so zelo priročni za potovanje, saj vam ponujajo klimo in lažji način da pridete do vaše destinacije, saj je mesto lahko zahtevno za navigirati.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje