Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Oslo

Potovanja v lastni režiji

Oslo je najstarejše glavno mesto skandinavskega polotoka in ponuja paleto zanimivosti, ki jih lahko obiščete. Hkrati pa je tudi eno izmed najdražjih mest v Evropi. Priporočamo, da mesto obiščete med majem in septembrom, ko je topleje in ko so dnevi dolgi.

Kaj početi in videti v Oslu

  • V parku Vigelands Parken, ki je odprt 24 ur na dan, se nahaja 121 skulptur človeških teles, prepletenih med seboj. Vstop v park je brezplačen.
  • Slottet (Kraljeva palača) je bila zgrajena leta 1848 in se nahaja v srcu mesta. Obdajajo jo veliki parki in z nje se, ker je na bregu, ponuja čudovit panoramski pogled na mesto. Menjava straže poteka ob 13:30.
  • Munch Museum razstavlja skoraj vsa dela Edvarda Muncha, najpomembnejšega sodobnega umetnika z Norveške, čigar najslavnejša slika je Krik. Od junija do septembra je odprt med 10:00 in 18:00 ter od oktobra do maja med 10:00 in 16:00 – razen ob ponedeljkih, ko je muzej zaprt.
  • Nasjonal Galleriet vsebuje dela norveških umetnikov, kakor tudi nekaj Rembrandtovih in El Grecovih. Ogledamo si jih lahko od ponedeljka do sobote med 10:00 in 16:00, ob četrtkih do 20:00 in ob sobotah med 11:00 in 15:00. Vstopnine ni.
  • Polar Ship Fram se nahaja na polotoku Bygdoy in razstavlja ladjo s posebej zasnovano okroglo čelado, da navigira med polarnim ledom. Plovilo je opravilo več raziskovalnih voženj po severnem ledenem morju. Poleti lahko obiščete muzej dnevno med 9:00 in 17:45, v zimskem času pa so obiski omejeni.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Oslu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje v Oslu

To je eno izmed najdražjih mest v Evropi. Kavarne so bolj poceni kot restavracije in zlasti primerne za lažje obroke in malice, kakor tudi različni kioski s hitro hrano na ulici, ki jih je povsod po mestnem centru vse polno.

Potovanje po Oslu

Mreža javnega prometa vključuje podzemno železnico, tramvaj, avtobus in trajekt. Ves javni promet (vključno s primestnim vlakom) uporablja isto vozovnico in omogoča prost prehod v roku ene ure. Mogoče jih je izkoristiti tudi v lokalnem in medmestnem prometu, če ne boste zapustili območja mesta.

Lahko se odpeljete tudi v Bergen (kar vam priporočamo tokom dneva, da si lahko ogledate pokrajino) in v Hamburg. Vozovnico morate rezervirati vnaprej (zlasti poleti).

Glavno letališče Oslo Airport Gardermoen se nahaja 45 km severno od Osla in v center pridete v manj kot 20 minut.

Nasveti za Oslo

Če želite privarčevati (zlasti pri hrani) priporočamo, da kupujete v trgovinah in si pripravljate obroke v čajni kuhinji hostla.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje