Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Los Angeles

Potovanja v lastni režiji

Los Angeles, Kalifornija – znan tudi pod vzdevkom LA – je domovanje Hollywooda, dežele sanj. V tej »svetovni prestolnici zabave« so bili posneti številni filmi, televizijski programi in glasba. Kot posledica tega je LA postal čebelnjak mednarodnih zvezdnikov in legend zabavljaštva, ki privabljajo turiste, naj obiščejo Kalifornijo.

Kaj početi in pogledati v Los Angelesu

  • J Paul Getty Center je umetnosti muzej, ki je deljen na dva objekta na različnih lokacijah. Ena lokacija je Getty Center in predstavlja zahodnjaško umetnost od srednje veka do danes. Že sama zgradba je vredna ogleda, ponuja pa tudi čudovite razgledne točke, za ogled mesta. Letno ta center obišče okoli 1.3 milijona ljudi, kar pomeni, da je med najbolj obiskanimi muzeji v ZDA. Drugi del muzeja Getty Villa pa vsebuje umetnost iz Grškega, Rimskega in Etruščanskega obdobja.
  • Hollywood Boulevard je znamenita ulica, ki se začne na bulvarju Sunset in konča na Sunset Plaza Drive. Leta 1958 se je tukaj pričel Hollywood Walk of Fame, ki gre od ulice Gower Street do avenije La Brea. S tem sprehajališčem so želeli počastiti umetnike, ki delajo v zabaviščni industriji. Tukaj so svoje obeležje dobili umetniki kot so Walt Disney, Michael Jackson, Hugh Hefner, in še mnogi drugi. Turisti tukaj ponavadi iščejo svoje priljubljene zvezdnike, da se fotografirajo pri njihovih zvezdicah.
  • Venice Beach je del zahodnega dela mesta, znan po svojih kanalih, plažah in sprehajališču ob obali oceana – kjer se sprehajalec počuti bolj v cirkusu ob vseh uličnih umetnikih, prerokovalcih in vzdušju. Seveda pa če ste tam, ne morete, da ne bi obiskali plaže Muscle Beach, kjer se venomer odvijajo turnirji v rokometu, odbojki, tenisu, bordanju.... Tudi košarkarska igrišča tega dela mesta so znana, saj prav z njih izvira kar lepo število NBA zvezdnikov.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Los Angelesu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje in nočno življenje v Los Angelesu

Kot si lahko mislite, je mogoče v LA poskusiti hrano z vsega sveta. Med najpriljubljenejšimi so azijske in sredozemske kuhinje (zlasti francoska in italijanska). Če iščete cenejše nočne prigrizke, je nekaj picerij in kioskov s hamburgerji, ki se odpro šele po 23:00. Če pa si želite nočnih pohodov, pa lahko mesto zadovolji vsakogar: klubi, martini bari, strešne sprejemnice, zatočišča zvezdnikov... skratka vse, kar ima visoke cene pijač in dolge čakalne vrste, da vstopite. V kolikor pa želite kaj bolj sproščenega pa pojdite v športne bare in klube na plaži v Santa Monici.

Potepanje po Los Angelesu

Mesto premore obsežen sistem avtobusnih povezav, podzemno železnico in linije mestnega vlaka, ki vodijo skozi celo okrožje. Glavno mednarodno letališče je Los Angeles International Airport.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje