Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Peking

Potovanja v lastni režiji

Peking je glavno mestno Kitajske, države z največ prebivalci na svetu. Do ustanovitve republike leta 1911 je bilo sedež cesarjev velikih Ming in Qing dinastij, ki so segale več kot 600 let v preteklost. V tem času je bilo zgrajenih nekaj najlepših stavb v mestu, med katere se šteje tudi prelepa Prepovedana palača in Nebeški tempelj.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V PEKINGU

  • V Pekingu lahko najdete  ogromno število prelepih palač, templjev in muzejev in če lahko obiščete samo enega si morate obvezno ogledati Prepovedano mesto v Dongcheng distriktu. Med Ming (1403-1644) in Qing (1644-1911) dinastijo je bil tukaj sedež imperialnega dvora in je bila najbolj pomembna stavba v mestu. Sedaj služi kot ena izmed najbolj popularnih, ter obiskanih Pekinških znamenitosti.
  • V Dongcheng distriktu najdemo tudi največji trg na svetu, Trg Tiananmen. Trg je ogromen in je obdan z vladnimi stavbami, ki vključujejo Spominsko dvorano predsednika Mao-a, Muzej Kitajske revolucije in Veliko dvorano ljudstva.
  • Nebeški tempelj je simbol Pekinga, ki ga lahko najdete v Chongwen distriktu. Med dinastijami je cesar vsako leto molil v tem templju za dober pridelek in ugodno vreme. Tempelj obkroža ogromen javni park, ki nudi prijetno okolico za sprostitev med antičnimi drevesi in ljudmi, ki vadijo Tai Chi.
  • Za tiste, ki si želijo ogledati okolico Pekinga je Veliki kitajski zid v Badalingu dosegljiv z eno urno vožnjo z vlakom. Zaradi popularnosti destinacije pri turistih, si je vredno pripraviti osvežitve za ogled zidu, saj se lahko pojavijo dolge vrste na določenih predelih. Veliki kitajski zid so v bistvu štirje zidovi, ki so bili zgrajeni v različnih obdobjih Kitajske bujne zgodovine, ki se je začela z Qin dinastijo v 221 pr.n.št in se je končala z Ming dinastijo v leta 1644.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Pekingu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V PEKINGU

Peking ponuja mnogo priložnosti za dobro in poceni hrano, ki jo lahko dobimo na uličnih stojnicah, barih in restavracijah, kjer jejo domačini. Nekaj obveznih jedi, ki jih je potrebno probati: začinjene palačinke narejene iz jajc, ki jih prodajajo na uličnih stojnicah; Pekinška raca, ki je po navadi postrežena z palačinkami, slivovo omako, rezinami kumaric in šalotko; ovčji vroč lonec, ki je lahko pikanten ali vegetarijanski.

PREMIKANJE PO PEKINGU

Kadar potujete po Pekingu je dobra ideja, da imate napisana imena destinacij, ki jih želite obiskati v Kitajščini, saj bo velikokrat težko najti nekoga na ulici, ki govori tekoče angleško. Pekinška podzemna železnica je dober način za raziskovanje 4 distriktov v centru mesta. Probajte se izogniti konicam ob koncu dneva, saj se lahko podzemna železnica napolni preko vseh vaših predstav. Če imate načrt mesta, se ne zanesite na njega 100%, saj se velikokrat zgodi, da so načrti zastarani kadar se natisnejo, saj se mesto spreminja s tako hitrim tempom.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje