Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Quebec

Potovanja v lastni režiji

Quebec je glavno mesto Kanadske province Quebec in se nahaja visoko na pečinah nad reko St. Lawrence Seaway. Mesto nudi odlične pokrajine, kot tudi odlično kombinacijo naravnih in zgodovinskih znamenitosti, ki so v užitek mnogim turistom. The Old Town of Quebec je prav tako uvrščeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščine in še ima vedno ohranjeno staro obzidje.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V QUEBECU

  • The Old Town of Quebec je bilo uvrščeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. Tukaj boste našli dvorec Chateau Frontenac, ki trdi da je najbolj fotografiran hotel v Severni Ameriki in druge zgodovinske lokacije z stoletji staro arhitekturo. Promenada Dufferin Terrace poteka ob dvorcu in ponuja slikovite razglede na reko St. Lawrence, ki lahko zamrzne čez zimo.  Muzej Musee national des Beaux-arts du Quebec  v Battlefild Parku ponuja zastonj vstop za ogled stalnih razstav z namenom ohranitve in promocije Quebeške umetnosti skozi čas. V enem izmed paviljonov muzeja lahko najdete tudi star Quebeški zapor.
  • Zgornji del starega mesta je obdan z Quebeškimi utrdbami, ki so jih postavile tako Angleška kot Francoska vojska v času njihovega nadzora mesta. Quebec je edino mesto z utrdbami v Severni Ameriki in je obdano z več kot 4 km mestnega obzidja, ki vključuje osupljiva vrata, topove  in stolpe. V Citadeli je vsako jutro menjava straže in v njej je unikatna notranjost Artillery Parka.
  • Quebecov zimski karneval (Winter Carneval) je spektakularna stoletja stara tradicija, katere v ospredju je ogromna ledena palača zgrajena v Place Jacques- Cartier. Veliko ekip iz celotna sveta se zbere prav tukaj za vsakoletno mednarodno tekmovanje v izdelovanju ledenih skulptur. Če pa iščete nekaj malo toplejšega pa predlagamo praznovanje Saint-Jean Baptiste v Juniju, ki je tudi največje praznovanje ob Quebecovem dnevu državnosti.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Quebecu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V QUEBECU

Kultura kave ima velik vpliv v Quebecu in v njem najdete veliko kavarn v katerih se lahko sprostite, užijete dobro skodelico kave in uživate v prelepih pogledih, ki jih nudi to živahno mesto.  Enako velja za bare in restavracije, kjer se najde nekaj po vsakem okusu, od tihega kotička pa vse do živega plesišča.

PREMIKANJE PO QUEBECU

Staro mesto ima prelepe zgodovinske stavbe, utrdbe in ozke tlakovane ceste, katere si je najlepše ogledati peš. Kolesarjenje je tudi odlična alternativa, saj Quebec nudi ogromno kolesarskih poti, ki se vijejo skozi parke in mimo večine znamenitosti. Če želite potovati izven starega mesta , je najboljše uporabiti javni prevoz preko avtobusov, medtem ko vas bo Quebecova gondola popeljala med zgornjim in spodnjim delom mesta.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje