Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Cartagena

Potovanja v lastni režiji

Cartagena se nahaja na severni obali Kolumbije in je eno izmed najbolj obiskanih mest v državi. Z pogledom na karibsko morje Cartagena ponuja ogromno lepih znamenitosti, kot so z obzidjem obdan kolonialni center, prelepe plaže z mehkim peskom in bližnjimi koralnimi grebeni. Cartagena je barvito in navdušujoče mesto, ki je prijetno za še tako izkušenega popotnika.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V CARTAGENI

  • Cartagena je odlično mesto za sprehajati, kjer najdete posladke za vsakim kotom, še posebej znotraj obzidjem obdanega dela mesta, kjer najdete odlične primere mestne arhitekture iz časa Španske kolonizacije. Razen obzidja, lahko najdete veliko utrdb narejenih iz koralnega kamna, ki so stare več kot 500 let.  Castillo de San Felipe  je Španska trdnjava iz leta 1657 zgrajena za varovanje ladij napolnjenih z zlatom pred pirati. Zraven gradu leži 150m visok hrib La Popa, katerega je vredno obiskati zaradi prelepih razgledov Cartagene iz vrha. Na hribu lahko najdemo tudi  Santa Cruz samostan v katerem je prelepo dvorišče in veličastna slika Vrigin de La Candelaria.
  • Cartagena ponuja veliko zgodovinskih znamenitosti vrednih obiska, kot na primer: katedralni stolp v starem delu mesta in inkvizicijska palača, ki se nahaja na Plaza de Bolivar in je kraj kjer je španska inkvizicija mučila in obsodila ljudi za zločine proti religiji. Obisk plaže je odlična opcija za počitek od ogledov, kjer lahko uživate v pogledih na karibsko morje. Playa Blanca je popularna peščena destinacija, ki ponuja plažne bare, vodne športe in izlete na bližnje koralne grebene.
  • Cartagena ima več pristanišč, kjer ponujajo izlete z čolnom do bližnjih Playa Blanca in Islas del Rosario. Izleti z čolnom po navadi vključujejo kosilo in obisk akvarija, vstopnica za katerega pa po navadi ni vključena v ceno.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Cartageni, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V CARTAGENI

Cartagena, še posebej star del mesta, ponuja dobro raznolikost Južno Ameriške, Afriške in Arabske kuhinje. Kosila so dokaj ugodna in tipična jed po navadi vsebuje ribo ali kuro, kokosov riž, pražene smokve in solato. 

PREMIKANJE PO CARTAGENI

Hoja je najboljši način za ogled Cartagene, še posebej starega dela mesta. Mesto ima dobro avtobusno infrastrukturo in če niste prepričani na katerega morate stopiti vam bodo domačini z veseljem pomagali. Taksije je lahko najti, vendar je pomembno da se dogovorite za ceno preden se peljete, saj so navedene cene na ceniku lahko samo okvirno napisane. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje