Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Washington

Potovanja v lastni režiji

Washington je prestolnica ZDA in tako se tukaj nahaja tudi nekaj znamenitosti, ki imajo ikonično vrednost, kakor Washington Memorial z zrcalnim bazenom; Bela hiša, ki je domovanje predsednika ZDA, Pentagon in spominski park nekdanjega predsednika Lincolna.

Kaj početi in pogledati v Washingtonu

  • Washingtonski monument je obelisk, ki obeležuje prvega predsednika ZDA, generala Georga Washingtona. Narejen je iz marmorja, granita in peščenca, za izgradnjo pa je bilo potrebnih več kot 40 let. Hkrati je to najvišji obelisk na svetu, kakor tudi najvišja samostoječa kamnita struktura. Stoji vzhodno od zrcalnega bazena in spominskega parka predsednika Lincolna.
  • Spominski park predsednika Lincolna je bil zgrajen leta 1922, v spomin 16. predsedniku ZDA, Abrahamu Lincolnu. Zgradba po obliki imitira grška svetišča, v njej pa se nahaja velik sedeč kip nekdanjega predsednika. Vgraviranih je veliko izrekov, med ostalim tudi dva iz Lincolnovih govorov, kakor tudi iz znanih govorov drugih Američanov, kot je npr. Martin Luther King. Spominski park je odprt 24 ur dnevno, vstop pa je brezplačen.
  • Bela hiša je uradno postala domovanje vsakega ameriškega predsednika od leta 1801 dalje. Nahaja se na Aveniji Pennsylvania 1600, gradili pa so jo od leta 1792 do 1800. Zasnovana je po vzoru velikih vil Anglije in Irske tistega časa. Zaradi poostrenih varnostnih ukrepov, je dostop omejen zgolj na skupine ameriških državljanov, ki se morajo preko svojih kongresnikov vnaprej najaviti, da se lahko preverijo njihovi podatki. Bela hiše je zaprta za javnost.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Washington, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje in nočno življenje v Washingtonu

Kitajska in tajska kuhinja sta zelo priljubljeni v mestu, toda ker se v mestu nahajajo mnoga tuja veleposlaništva, se čutijo vplivi kultur vsega sveta. V nočnem življenju prestolnice prevladujejo ritmi jazza, bluesa in indijske glasbe. Veliko je klubov z živo glasbo, kakor tudi lož, kjer se mogoče sprostiti. Ponudba po lokalih je izjemno pestra, saj bodo lahko hkrati stregli s hrano in pijačo, kakor tudi imeli noč talentov, žive glasbe in branja poezije.

Potovati po Washingtonu

Metrorail, Metrobus in vsi lokalni avtobusni sistemi na metropolitanskem območju Washingotna sprejemajo SmarTrip kartico, ki jo je mogoče sproti polniti. Mednarodni leti pristajajo na mednarodnem letališču Washington Dulles.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje