Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hong Kong

Potovanja v lastni režiji

Hong Kong je unikatna destinacija za popotnike, z presenečenjem za vsakim vogalom. Nekdanja Britanska kolonija, ki je bila prominentni del Hong Konga v zadnjih 100 letih je sedaj postala priljubljena turistična destinacija. Hong Kong vas bo očaral s svojo kulturo, stavbami, nočnim življenjem, hrano, čolni in njegovo velikostjo. Vse to pa se začne na enem izmed najboljših letališč na svetu.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V HONG KONGU

  • Eden izmed najboljših krajev za ogled neverjetnega Hong Konga je The Peak (špic) na vrhu Peak Tower-ja. Gondola ( The Peak Tram) vas bo popeljala do vznožja tega neverjetnega razglednega stolpa v obliki voka, nato pa vam bo pogled na vrhu nudil odlične panoramske poglede na mesto, pristanišče in gorovje. Tukaj lahko tudi najdete trgovine, muzeje in prijetne pešpoti okoli stolpa. Še eden odličen način za ogled Hong Konga je s Star Ferry-em po Viktorijskem zalivu (Victoria Harbour), ki je še posebej spektakularen ponoči zaradi »symphony of lights« predstave, ki se odvija na stavbah ki gledajo v zaliv.
  • Hong Kong nudi veliko muzejev in eden izmed najboljših je Hong Konški muzej zgodovine v Kowloon-u. Ta muzej odlično prikaže življenje skozi zgodovino, z veliki razstavami, ki ponujajo vpogled v Hong Konško kolonijsko preteklost. Drugi zanimivi muzeji so: Hong Konški muzej umetnosti, v katerem  je razstavljena Kitajska keramika, terakote in slike; interaktivni znanstveni muzej Hong Konga, ki je posebej privlačen za otroke.
  • Otok Lantau nudi prijeten oddih od neverjetne svetlobe in zvokov Hong Konga. Otok nudi odlično raznolikost atrakcij kot so na primer: prelepe plaže, odprta podeželja, ribiške vasice, samostane in na poti do otoka se vam lahko nasmehne sreča in vidite redke Kitajske bele delfine, ki so roza. Na otoku se najde tudi največji Buda na odprtem na svetu, za otroke pa se tukaj nahaja tudi Disneyland Hong Kong.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Hong Kongu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V HONG KONGU

V Hong Kongu je ogromno dobrih barov in restavracij v katerih se najde nekaj za vsak okus, vključno z Kitajsko, Azijsko, kantonsko in zahodno hrano. Veliko restavracij je natrpanih v »jedilnih okrožjih« kot so: SoHo, Stanley, Lamma Island in Lei Yue Mun. Dim Sum je verjetno najbolj znana kantonska jed, ki se streže cel dan, po navadi v bambusovih košaricah z Kitajskim čajem. Če boste jedli s palčkami bodite pozorni da jih ne zapičite navpično v posodo z rižem, saj to simbolizira kadila uporabljena na pogrebih, kar pomeni, da želite smrt vsem v okolici.

PREMIKANJE PO HONG KONGU

Octopus card (kartica) vam bo omogočila dostop do celotnega javno-prevoznega omrežja Hong Konga, kjer se s kartico samo dotaknete čitalca za vstop na prevozno sredstvo. Polnjenje kartice je preprosto preko katere koli postaje masovnega transporta (MTR) ali pa preko Add Value avtomatov. Vredno je tudi poskusiti najdaljše dvigalo na odprtem na svetu. Vstop je prost in vas pelje iz Central do Mid-Levels, kar skupaj nanese 800 m razdalje. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje