Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Benetke

Potovanja v lastni režiji

Benetke so mesto, ki se razteza na 117 majhnih otočkih močvirnate beneške lagune ob jadranskem morju v severovzhodni Italiji. Mesto je znano po svojih kanalih in mostovih ter je svojevrsten kraj za obisk.

Kaj početi in pogledati v Benetkah

Piazza San Marco ima neverjetno število grlic in zna biti v poletnih mesecih za nekaj ur prekrita s par centimetri vode. Na trgu se nahaja Bazilika San Marco, ki je bila v šestem stoletju zgrajena v bizantinskem slogu. Pod cerkvenim oltarjem se nahaja grobnica Svetega Marka, čigar truplo sta dva beneška trgovca ukradla v Egiptu. Notranjost bazilike je okrašena z marmorjem in mozaiki v bizantinskem in renesančnem slogu. Največji zaklad bazilike je Pala d'Oro, kos zlata okrašen s srebrom in dragimi kamni, ki se nahaja na oltarju. Prav tako je na trgu stolp Dell'Orologio, ki je bil zgrajen v 15. stoletju. Če je dan jasen, je z njega mogoče videti vse do obale Lido di Venezia. Galerija Peggy Guggenheim ima največjo zbirko sodobne umetnosti, z deli Picassa, Chagalla, Dalija, Legerja in Jackson Pollocka, da naštejemo le najodmevnejše. Omogočena pa je tudi promocija mladim umetnikom. Če se odločite, da se boste vozili z gondolo, se morate vnaprej dogovoriti za ceno – saj zna biti ta neverjetno visoka.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Benetkah, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Otoki Benetk

Murano je znan po svojih tovarnah stekla in pihalcih stekla. Tovarne organizirajo majhne brezplačne oglede. Burano je majhna ribiška vasica, kjer se nahaja nekaj obratov čipk. Na otoku Torcello stoji najstarejša cerkev v Benetkah, ki se ponaša z nekaj biznatinskimi mozaiki. Trajekt št. 12 vaporetto odpluje s San Marca (nasproti Mosta vzdihljajev) in vas popelje do katerega koli od teh otokov, preko pokopališkega otoka San Michele. Plaže Lido veljajo za trendovske in so zlasti poleti, venomer polne ljudi. Do njih vas popelje vaporetto št. 1.

Nočno življenje v Benetkah

Nepozabno doživetje je lahko že sedeti na obrežju velikega kanala in gledati sončni zahod. Zadnji žarki sonca se lesketajo v vodi in oranžne zgradbe dajo popoln okvir sliki zibajočih se gondol.

Potovati po Benetkah

Železniška postaja Santa Lucia nudi neposredne povezave v večino italijanskih mest. Povezave so tudi do nekaterih nemških ali avstrijskih mest. V Benetkah ni avtomobilov – le javni ladijski promet vaporetto. Veliki kanal je osrednja prometna žila mesta, peš pa ga je mogoče prečkati na treh mostovih, Scalzi, Rialto in Accademia. Na voljo so tudi vodni taksiji, vendar so izjemno dragi.

Za več informacij o javnem prevozu v Benetkah, si oglejte spletno stran www.venicecard.it, priporočamo pa vam nakup vozovnic (odvisno od dolžine vašega obiska mesta).

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje