Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Talin

Potovanja v lastni režiji

Talin je glavno mesto Estonije in je zgodovinsko mesto katerega začetki segajo v leto 1154. Najbolj viden del mesta je njegov hrib imenovan Toompea, ki je obdan z ovijajočimi tlakovanimi ulicami in srednjeveškimi hišami. Ostanki obrambnega zidu, ki je obdajal staro mesto še vedno obstajajo, vključno z prelepo ohranjenimi obrambnimi stolpi.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V TALINU

  • Staro mesto  zgrajeno med 15. in 17. stoletjem je uvrščeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščine in je odličen kraj za začetek vašega pohodnega raziskovanja Talina, vse do obzidja mesta in prelepih okoliških parkov. Na voljo so tudi zastonj ogledi Talina, ki jih nudijo tamkajšnji študenti. To je odličen način da spoznate zgodovino mesta skozi oči domačina.
  • Hrib Toompea je odlična lokacija z razgledi na celoten star del mesta in njeno okolico. Raekoja Plats trg na vrhu nudi bare in restavracije v katerih se lahko sprostite in opazujete življenje v mestu. Najbolj popularen kraj za turiste v Talinu je t.i. All-Lnn area, kjer boste našli ulico Viru, najbolj trendi ulico za nakupovanje v mestu.
  • Katedrala Alexander Nevsky  je prelepa Rusko-ortodoksna katedrala iz 19. stoletja, ki je zelo popularna z obiskovalci. Najstarejša cerkev v mestu je cerkev Sv. Marije (Toomkirik) in je bila sprva zgrajena kot katoliška cerkev leta 1229. Nekaj minut iz mesta se nahaja Talinski živalski vrt, v katerem je največja populacija gorskih koz in ovac na svetu. Za tiste, ki bi radi bolje spoznali zgodovino in kulturo talina pa predlagamo ogled muzeja na odprtem in je samo par minut hoje od živalskega vrta.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Talinu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V TALINU

Staro mesto in Raekoja Plats sta odlične lokacije z mnogo bari in restavracijami, kadar želite okusiti avtentičen okus Talina. Mesto ima odlično nočno življenje, ki ga ni težko najti. Mesto oživi še posebej med vikendi, kjer lahko najdete bar za vsak okus.

PREMIKANJE PO TALINU

Staro mesto je idealno za raziskovanje peš, medtem ko boste druge znamenitosti zlahka dosegli z avtobusom, tramvajem ali vlakom, ki so pogosti in dokaj poceni. Enaka vozovnica se uporablja za vse vrste javnega prevoza. Le te lahko kupite na vseh R-Kioskih ali preko mobilnega telefona, za eno vožnjo, več voženj ali več dni.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje