Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dunaj

Potovanja v lastni režiji

Dunaj je glavno mesto Avstrije in je prelepo mesto, polno karakterja, zgodovine in kulture. Je zelo čisto in moderno mesto z ogromno arhitekturno interesantnimi stavbami; zgodovinski center mesta je uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Korenine mesta segajo nazaj več deset tisoč let z 24.000 let staro Willendorfsko Venero, ki jo lahko najdemo v Dunajskem muzeju naravne zgodovine. Dunaj je eden izmed biserov Evrope.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V DUNAJU

  • Palača Hofburg je bila center Habsburške dinastije na njenem vrhuncu, sedaj pa služi kot uradna rezidenca predsednika Avstrije. V palači je mnogo različnih znamenitosti, kot so: Švicarsko krilo, ki izvira iz 13. stoletja, cesarska knjižnica z impresivnimi stropnimi freskami in kipi, ki jo je ustanovil Charles VI, ter prelep muzej kapele. Palača Schönnbrunn je kompleks historičnih zgradb in je med najbolj popularnimi destinacijami na Dunaju. Uvrščena je na UNESCO-v seznam kulturne dediščine in se ponaša z več kot 1.400 sobami, ki nudijo ene izmed najboljših primerov baročne umetnosti.
  • Če iščete muzeje, potem je Museumsquartier (muzejski distrikt) nujna postojanka za vas. Je ena izmed največjih kulturnih področij na svetu z tako modernimi kot baročnimi stavbami, v katerih se nahaja ogromno zanimivih razstav. Muzej modernih umetnosti (MUMOK) razstavlja več kot 7.000 del znamenitih umetnikov kot so Pablo Picasso, Andy Warhol in Roy Lichtenstein. Prav tako je muzej Leopold dom eni največji razstavi Avstrijske umetnosti na svetu. Liechtensteinski muzej je poimenovan po kraljevi družini Liechtenstein, ki je ena izmed najbolj znanih plemiških družin v Evropi in drži eno izmed vodilnih privatnih zbirk umetnosti na svetu.
  • Na Dunaju je ogromno zelenih področij in parkov, najbolj znan med njimi je Stadtpark ( Mestni park). Stadtpark vsebuje največ spomenikov in kipov na Dunaju, med njimi lahko najdemo: U-ban postajo, ki jo je oblikoval Otto Wagner, spomenik Johanna Straussa in kip Franza Schuberta.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti na Dunaju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V DUNAJU

Obisk restavracij v Dunaju je pravi užitek in celo kavarne imajo dolgo in spoštovanja vredno zgodovino, saj so prav na Dunaju izumili proces filtracije kave. Na poti si lahko privoščite prigrizke iz uličnih stojnic, ki prodajajo hrenovke, različne vrste klobas (bratwurst, burenwurst), kebabe in Käsekrainer (pikantna svinjina obložena s koščki sira). Dunaj ima prav tako svoje vinograde in vino iz teh je tipično prodajano v malih vinskih tavernah imenovanih Heurigers. 

PREMIKANJE PO DUNAJU

Sprehajanje po Dunaju je odličen način za raziskovanje centra mesta, saj najdemo veliko tlakovanih pešpoti z ozadjem prelepih arhitekturnih stavb. U-ban (podzemna železnica) vsebuje 5 podzemnih prog ter intervalom vlakov na vsake 5 min in je speljana do vseh glavnih atrakcij v mestu. Prav tako pa lahko uporabite vlake, avtobuse ali tramvaje v mestu. Lahko pa si privoščite izlet po mestu z kočijo ali z ladjo po reki Donavi.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje