Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vancouver

Potovanja v lastni režiji

Vancouver je prelepo in tretje največje mesto v Kanadi. Velikokrat je omenjen kot eno izmed najboljših mest za živet na svetu in to je lahko razvidno že zaradi njegove lokacije med Pacifiškim oceanom in gorovjem. Vancouver ima prav tako eno najugodnejših podnebij v Kanadi.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V VANCOUVRU

  • Eden izmed najboljših načinov za ogled Vancouvra je z starodobnim dvonadstropnim avtobusom, ki jih ljubkovalno kličejo »Big Bus«. Nekatere izmed lokacij ki jih obišče je Gastown, najstarejša soseska v Vancouvru, Robson Street, ki je najbolj znana ulica v mestu in West End eden izmed delov mesta za sprostitev in kavo.
  • Vancouver ima veliko parkov in Stanley Park je najbolj znan med njimi, saj ponuja za vsakogar nekaj – poti v naravi, umetniške dogodke, plaže, kraje za piknik, Vancouvrski akvarij, toteme in še mnogo na več kot 440 ha ozemlja.
  • Kitsilano je ena izmed najbolj priljubljenih sosesk v Vancouvru, še posebej pri mladih. Nekaj znamenitosti,ki jih lahko obiščete so  Vancouver Maritime Museum, kjer redno menjujejo razstave, zaradi ogromne količine artefaktov in H.R. MacMillan Space Centre and Planetarium, ki bo hit za vsakega vesoljskega navdušenca.
  • Vancouver povezujejo z smučanjem in deskanjem na snegu in bližnja gorovja ponujajo odlične lokacije kot so: Cypress, Grouse Mountain in Seymour. Mesto je prav tako iztočnica do Whistler-ja, enega izmed največjih in najbolje ocenjenih smučarskih destinacij v Severni Ameriki

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Vancouvru, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V VANCOUVRU

V tem mednarodnem mestu se najde za vsakogar nekaj, od »all you can eat« kosil za 10 $ do dragih restavracij. Večina restavracij se nahaja v Kitsilano, the West End in ob Robson Street.
 
Vancouver je tudi znan po svojih dim sum restavracijah, kjer so nekatere med najboljšimi na svetu. Mesto Richmond, v katerem živi veliko Kitajskih priseljencev, ima zelo veliko izbiro te jedi. Mogoče bi tudi želeli poskusiti Bubble tea (Boba tea), ki je priljubljena pijača med mladimi v mestu. 

PREMIKANJE PO VANCOUVRU

Vancouver ima odlične javni promet. Avtobusi nudijo dostop do skoraj vsake ulice v mestu. SkyTrain  je najhitrejši način potovanja med centrom mesta in predmestjem, lahko pa tudi uporabite SeaBus, ki je potniški trajekt, ki povezuje center mesta z Severni Vancouvrom in pelje vsakih 15 min.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje