Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ciudad de Mexico

Potovanja v lastni režiji

Ciudad de Mexico je eno izmed največjih in najbolj poseljenih mest na svetu. Prvič so ga zgradili Azteki leta 1325 na suhem jezerskem dnu jezera Texcoco. Na treh straneh je obdan z visokim gorovjem in vulkani, leži pa v Mehiški dolini tudi znano pod imenom »Dolina prekletih«. Danes je Ciudad de Mexico odlična popotniška destinacija, ki ponuja ogromno kulture in zgodovine v obliki svetovno znanih muzejev, odličnih arheoloških stavb, idiličnih parkov in živahnega nočnega življenja.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V CIUDAD DE MEXICO

  • Ciudad de Mexico je v pravem pomenu glavno mesto, ki se lahko primerja z drugimi. Znano je kot Mesto palač zaradi velikega števila državnih stavb zbranih v centru mesta. Prav tako ima največje število muzejev na svetu. Plaza de la Constitucion v Centro Historico (zgodovinskem centru mesta) je eden izmed največjih trgov na svetu in je odličen začetek za vaše ogledovanje znamenitosti. La Catedral je največja in najstarejša na Ameriškem kontinentu. Zgrajena je bila v 16. stoletju v gotskem stilu z štirimi fasadami, 16 kapelicami, kjer je vsaka namenjena svojemu svetniku in mnogimi oltarji z glavnim narejenim iz čistega zlata. 
  • Basilica de Guadalupe je najsvetejši kraj za Katoličane v Amerikah in pogosta destinacija za romarje, ki želijo videt Poncho de Juan Diego na katerem je slika Gvadalupske dame. Blizu najdemo mirne in prelepe vrtove z okrašenimi kapelicami in vodnjaki, kjer je Devica govorila z Juan Diegom. Ciudad Universitaria je ena izmed največjih univerz na svetu in je bil leta 2007 proglašena za UNESCO-v kraj svetovne dediščine. 
  • Ciudad de Mexico ponuja za vsakega nekaj in število znamenitosti, ki jih lahko najdete v mestu je ogromno. Sicer ni plaž v mestu, se pa najde veliko parkov, trgov, barov in restavracij v katerih se lahko spočijete med ogledom znamenitosti in uživate v prijetni atmosferi tega neverjetnega mesta. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Ciudad de Mexico, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V CIUDAD DE MEXICO 

Ciudad de Mexico ponuja vsako vrsto hrane, ki si jo lahko zaželite, vendar zakaj bi jedli kaj druga kot mehiško kuhinjo. V mestu ne primanjkuje uličnih prodajalcev, barov in restavracij kjer jih večina ponuja dobre lokalne poslastice kot so takos, burritos, tortas, quesadillas in enchiladas.  Tipična mehiški bar za pitje se imenuje »cantina«, kjer je po navadi hrana zastonj in plačate le za pijačo. 

PREMIKANJE PO CIUDAD DE MEXICO

Ciudad de Mexico je ogromno mesto, ki ga ne želite raziskovati z avtom. Sistem javnega prevoza je dober in mesto ima podzemno železnico. Prav tako je v mestu veliko privatnih avtobusov in taksijev imenovanih »verditos«, ki so pobarvani na zeleno. Ker je Ciudad de Mexico tako velik je velika verjetnost, da boste morali uporabiti neko vrsto javnega prevoza in če se boste izgubili je dobro znati malo špansko kadar sprašujete za direkcije v mestu, ki nikoli ne spi.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje