Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Montevideo

Potovanja v lastni režiji

Montevideo je živahna prestolnica Urugvaja, druge najmanjše države v Južni Ameriki. Mesto ponuja odlično kulturno življenje, prelepe plaže in očarljivo staro mestno jedro z muzeji, trgi in palačami. V Montevideu lahko počnete ogromno stvari in mesto je še vedno dovolj malo, da vam je vse na dosegu roke.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V MONTEVIDEU

  • La Rambla ki poteka ob obali Montevidea  je preko 20 km dolga in ponuja idealni kraj kjer se lahko pridružite tekačem, pohodnikom, ljubiteljem plaže, kolesarjem in ribičem v odličnih pogledih na mest. Večina popotnikov si ogleda Ciudad Vieja (staro mesto) saj se tukaj nahaja večina starih stavb, vključno z muzeju, palačami in umetnostnimi galerijami. Ena izmed najboljših lokacij za vstop v star del mesta je Puerta de la Ciudadela, ki služi kot vrata na Plaza Independencia. Kamnita vrata so vse kar je ostalo od uničenja kolonialne trdnjave v letu 1833.
  • Zraven plaze se nahaja nekdaj najvišja stavba v Južni Ameriki – Palacio Salvo. Stavba ima italijansko-gotske poteze, saj jo je oblikoval Italijanski oblikovalec. Stavba je bila zgrajena leta 1925 visoka kar 100m. Če se peljete z dvigalom do vrha boste imeli odličen razgled nad celotnim mestom. V centru plaze stoji Mausoleo de Artigas v poklon Jose Gervasiu Artigas, ki je bil Urugvajski osamosvojitveni heroj.
  • V Montevideu lahko najdemo veliko lepih parkov, med katerimi je največji Parque Prado nahajajoč v S delu mesta. Rosedal  je javni vrtnični vrt z preko 10,000 vrtnicami in pergolami, kupolami, fontanami in botaničnim vrtom in je zelo popularna destinacija znotraj parka.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Montevideo, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V MONTEVIDEU

Meso in ribe so specialiteta Montevidea.  Odlične lokacije za okušanje lokalnih jedi so znani prostori za jest imenovani Parrillas. Chivito je lokalni sendvič narejen iz mesa, zelenjave. Milanesa je pogosta jed narejena iz narezanega mesa namočenega v stepeno jajce, začinjenega in prekritega z drobtinami, nato pa ocvrtega v olju. Zelo popularna sladica je Churros, ki so po navadi prekriti s sladkorjem in pomočeni v vročo čokolado.

PREMIKANJE PO MONTEVIDEU

Hoja je odličen način za ogled mesta in če ste pripravljeni preizkusiti vašo Španščino vas bo večina ljudi z veseljem napotila v pravo smer. Taksiji so po navadi poceni in jih je veliko. Prav tako imajo taksi metre, tako da veste, da vas niso ogoljufali.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje