Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Toronto

Potovanja v lastni režiji

Toronto se nahaja na SZ obali jezera Ontario in z prebivalstvom, ki šteje preko 2,5 milijona je najbolj poseljeno mesto v Kanadi. Toronto je odlično mesto za spoznavanje peš, saj ga tudi imenujejo »mesto v parku«, z kilometri gozdov, potočkov in rek ki se vijejo skozi mesto.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V TORONTU

  • Glavne plaže v Torontu se nahajajo obalah jezera Ontario v soteski imenovane »beaches«, ki so večino časa dokaj mirne. Plaža, ki poteka po južni strani Toronto Islands je idealna za tiste, ki iščejo samoten kotiček, medtem ko je bolj popularna z domačini severna plaža imenovana Wasaga beach.
  • Toronto Island Park je majhna skupina otokov v pristanu in je odlična lokacija za družinske izlete. Otoška skupnost nudi čolne, kolesa in rolke, saj na otokih ni avtov in obiskovalci so posebej opozorjeni z  napisom » Prosimo hodite po travi!«. Svetilnik Gibraltar Point je bil zgrajen leta 1808 in v njem bi naj še vedno strašil njegov prvi upravnik.  Na Hanlan's Point Beach se lahko sončite kot nudisti, saj so kopalke izbirna opcija.
  • Toronto je zelo mednaroden in nudi različna področja v katerih lahko spoznavate veliko vrst kultur. Te vključujejo Italjansko/Portugalsko vas (Italy/Portugal Village), ki je odlična za obisk kavarn in barov z mediteranskim pridihom, ter  Malo Indijo ( Little India) z trgovinami in restavracijami v Torontoški Južno Azijski skupnosti.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Torontu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V QUEBECU

Toronto je tako mednarodno mesto, da je z lahkoto poskusiti vse vrste jedi različnih kultur po ugodnih cenah. Ker velja kot eno izmed najboljših mest v Severni Ameriki za kulinariko, je na voljo velika raznolikost jedi. Chinatown je idealna za Vietnamsko, Tajsko in posebno vrsto Kitajske hrane imenovane Hakka. Za tiste, ki radi opazujejo ljudi je Yorkville  lokacija za vas. Za razburljivo nočno življenje je potrebno it v del mesta imenovan Clubland. V Fashion Districtu je prav tako veliko barov za spoznavanje novih ljudi. 

PREMIKANJE PO TORONTU

Toronto je ogromno mesto in čeprav ga je dokaj lahko spoznavati z avtom je lahko parkiranje zelo drago, zato priporočamo uporabo javnega prevoza, ki odlično povezuje celo mesto. Tako avtobusi in tramvaji so odlični za prevoz po mestu, vendar so možne zamude med prometno konjico, zato je v teh urah bolj priporočljivo uporabljati podzemno železnico.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje