Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Barcelona

Potovanja v lastni režiji

Takoj ko pridete v to mesto, vas bo prevzela arhitektura, ki je ključni del mestnega šarma. Barcelona je kombinacija novega in starega na prav svojstven način. Velik vpliv na mesto so imeli Gaudi, Picasso in Miró, ki so svoje umetniško ustvarjanje pretvorili v dediščino mesta. Mesto ima pravzaprav vse – Sredozemsko morje s plažami, pristanišče in gore, ki ga obdajajo.

Kaj početi in pogledati v Barceloni?

  • Vsekakor morate obiskati Gotsko Četrt mesta. Las Ramblas je tipična povezava pristanišča, kjer je Kolumb gledal svoje ladje in Plaza Catalunya. Katedrala svetega križa Església se nahaja na trgu Plaza de la Seu, odprta pa je med 8:00 in 13:30 ter 16:00 in 19:30.
  • Trg Sant Jaume je obdan s Palau de la Generalitat, centrom katalonske vlade in mestno hišo. Svetujemo, da namenite nekaj ur temu pokritemu območju, saj ima vsaka ulica svojo posebnost. Ker pa je ta del mesta lahko ponoči nevaren, se izogibajte slabo razsvetljenim delom.
  • Gaudijeve zgradbe so sestavni del mesta in njene krajine. Njegova dela so revolucionarno spremenila arhitektura in še dandanes navdušujejo. Umrl je leta 1926, brez da bi videl dokončano svoje zadnje delo - La Sagrada Familia. Katedralo lahko obiščete med 9:00 in 19:00, obisk pa vključuje majhen muzej z zemljevidi, modeli in fotografijami različnih let izgradnje te monumentalne zgradbe, ter kako se je razvijala. S Paseo de Gracia lahko vidite Casa Batlló in Casa Milà (bolje znano kot La Pedrera). Casa Mila je bila zgrajena med 1906 in 1910 ter je trenutno kulturni center z zasebnimi stanovanji. Casa Batlló je stanovanjska zgradba z vpadljivim pročeljem, ki ga lahko vidite le s ceste. Zgrajena je bila med 1904 in 1906. Park Güell se nahaja v severnem delu mesta, od koder je izjemen pogled na Barcelono. Je odlična kombinacije narave in arhitekture, kamor se je Gaudi preselil leta 1906 in tam ostal do svoje smrti. Vstop je prost.
  • Muzej Picassa ima največjo zbirko mojstrovih del v Španiji. Ocenjeno je, da se tukaj nahaja okoli 3000 risb, slik in plastik, med katerimi je nekatere prispeval celo umetnik sam. Muzej je odprt od torka do sobote med 10:00 in 20:00 in ob nedeljah do 15:00.
  • Avtobus 61 vas odpelje s Plaza Espanya in gre preko Montjuic. Odpelje vas do Miró Foundation in od tam se sprehodite navzdol ter si oglejte olimpijski stadion zgrajen 1932 leta in obnovljenega za olimpijado 1992. Vstop je prost, stadion pa je odprt od 10:00 do 20:00. Primerki Mirojevega dela iz različnih obdobji lahko vidite na Miro Foundation. Ta muzej ni posvečen le njegovemu delu, temveč tudi ostalim modernistom. Odprt je od torka do sobote med 10:00 in 20:00, ob nedeljah pa od 10:30 do 14:30.
  • Sitges je priljubljeno letovišče ob morju, kjer se v poletnih mesecih odvijajo razni festivali in prireditve, med 23. in 25. avgustom pa se organizira Festa Major Carnival. Sitges je le 40km stran od Barcelona Sants. Zagotovo je vreden dnevnega izleta, da si ogledate mestece in si spočijete na plaži, le 10 minut od morja je železniška postaja, mestece pa je tako majhno, da ga z lahkoto prehodite.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Barceloni, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Vožnja po Barceloni

Glavna železniška postaja Barcelona Sants povezuje celotno mesto s podzemnimi železnicami (M: Sants-Estació).
A najboljši način potovanja po mestu je peš. Kar se tiče javnega prevoza je podzemna železnica najprimernejša in deluje od ponedeljka do četrtka od 5:00 do 23:00 ob petkih in sobotah pa od 6:00 do 24:00.

Barcelona Sants pa je povezana tudi z mesti Pariz, Milano, Seville in Granada. Za vozovnico je bolje rezervirati v naprej. Vsake pol ure pa imate s postaje tudi povezavo do mednarodnega letališča (med 6:15 in 22:00).

Nasveti za Barcelono

V uporabi je katalonski jezik, tako da boste večino imen in nasvetov prejeli v tem jeziku.

V poletnih mesecih je Barcelona mesto zabav, kjer se pleci, koncerti in druge kulturne dejavnosti izvajajo na ulicah po vseh mestnih četrtih.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje