Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zagreb

Potovanja v lastni režiji

Zagreb je prestolnica Hrvaške, ki se nahaja na južnih pobočjih gore Medvednica. Zagreb je očarljivo srednjeveško mesto in je popularna turistična destinacija zaradi njegove zgodovinske arhitekture, srednjeveških spomenikov, zgradb in prepletenih tlakovanih ulic. Zagreb ima prav tako veliko izbiro kavarn, restavracij, trgovin in modernega nočnega življenja, kjer se najde za vsakogar nekaj.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V ZAGREBU

  • Zagreb je odlično mesto za raziskovat peš, saj je vse lahko dostopno na kratkih razdaljah. Mesto je razdeljeno na dva dela in sicer: Gornji Grad je srednjeveško središče mesta in vsebuje ogromno zgodovinskih stavb kot so cerkve in verski spomeniki, Donji Grad vsebuje odlične muzeje, zelene parke in odlične lokacije za nakupovanje. 
  • Katedrala Marijinega vnebovzetja (Katedrala Marijina Uznesenja) je najbolj popularna znamenitost Zagreba. Zgrajena je bila v 13. stoletju in je v tem času bila že večkrat obnovljena, vendar sta njena dva stolpa še vedno zelo veličastna v zahajajočem soncu. V njeni notranjosti lahko najdemo veliko število religijskih artefaktov. Mirogoj je znamenito pokopališče odprto leta 1876 v centru Zagreba. Njegovi nebeški oboki in cerkev Kristusa kralja so prelepi za videt še posebej 1. novembra, kadar je hrvaški dan spomina na mrtve in obiskovalci pustijo na tisoče prižganih sveč. Mirogoj je eno izmed 10 najboljših pokopališč v Evropi. 
  • Zagreb ponuja veliko število dobrih muzejev, kot Mimara muzej  z zbirko več kot 1,500 eksponatov iz prazgodovinskega časa, kot tudi na stotine del svetovno znanih slikarjev. Arheološki muzej razstavlja veliko zbirk, med katerimi je Egipčanska zbirka z svetovno znano Zagrebško mumijo in kamnitimi spomeniki iz Rimskega časa. Par minut iz Zagreba se nahaja vas Ščitarjevo v kateri je arheološki park Andautonia v katerem so izkopanine staro Rimskega mesta. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Zagrebu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V ZAGREBU

Zagreb ponuja odlično izbiro restavracij za vsak okus in denarnico, prav tako pa je znan po svojih sladicah ki so zelo popularne pri domačinih. V mestu najdemo tudi veliko restavracij z mednarodno kuhinjo. Za tiste, ki želijo preživeti noči v Zagrebu, vam mesto ponuja odlične nočne klube v katerih se lahko zabavate do jutranjih ur. 

PREMIKANJE PO ZAGREBU

Večina Zagrebških znamenitosti je dostopna z hojo, ki je ob enem odličen način da začutite utrip mesta in kulturo domačinov. Mesto ima prav tako efektiven način javnega prevoza, ki vključuje avtobuse, tramvaje in vlake. Če boste več dni v Zagrebu vam predlagamo nakup Zagreb Card, ki nudi neomejene prevoze, popuste pri ogledu muzejev in znižane cene v veliko ustanovah, še posebej restavracijah. Kupite jo lahko na Zagrebških turistično informacijskih centrih, kot tudi v večini hotelov. Veljavna je 72 ur.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje