Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zürich

Potovanja v lastni režiji

Zürich je popularno mednarodno mesto z nečim izjemnim za vsakim vogalom, ki bo zadovoljil še tako radovednega popotnika. Ponuja vse od zgodovinskih stavb, prelepih parkov, živahnih trgov, pa do sproščene atmosfere. Mesto leži ob jezeru Zürich in zelo blizu Švicarskih Alp, ki ponujajo neverjetne razglede. Zürich je čist, javni prevoz je efektiven in vse poteka večino časa gladko. Brez pomisleka je Zürich odličen za obiskati.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V ZÜRICHU

  • Jezerska promenada je odlična za začetek vašega raziskovanja Züricha, prav tako pa je odlična za večerni sprehod ali obrok. Na začetku je travnat park, ki je idealen za sprostitev in občudovanje razgleda. Prav tako pa se v njem veliko dogaja, še posebej v poletnih mesecih. Iz obal jezera se sprehodite po svetovno znani Bahnhoffstrasse, ki poteka vse do glavne železniške postaje v Zürichu. Trgovine tukaj so najmodernejše na svetu in si sledijo ena za drugo. Če zagledate Augustienerstrasse se prehodite po tej ozki vijugajoči ulici vse do starega dela mesta, kjer vas bodo vso pot spremljale barvite stare stavbe.
  • Staro mestno jedro je kraj kjer boste našli veliko Züriških dobrot. Rimska trdnjava je nekoč stala na Lindehof-u v 4.stoletju, sedaj pa je na tem mestu park, ki vam ponuja lepe poglede na mnoge zgodovinske stavbe. Grossmünster je impresivna staro Romanska cerkev in vzpon na vrh stolpov ponuja odličen razgled na mesto. Fraumünster je stara gotska cerkev, v kateri so okenske poslikave Marca Chagalla. Kunsthaus je velik muzej Švicarske umetnosti z prostim vstopom ob sredah in Landesmuseum je največji zgodovinski muzej v Švici. Glavna železniška postaja je tudi dom Švicarskemu narodnemu muzeju in se nahaja v veličastnem pravljičnem gradu, ki je star več kot 100 let. Park za muzejem je prav tako vreden ogleda.
  • Še dva dodatna načina za ogled Züricha sta Polybahn in ladijski izlet po reki. Polybahn je tirna vzpenjača stara več kot 100 let. Najdete jo lahko na Centralni Tramvajski postaji in gre vse do vrha ETH. Veliko Züriških atrakcij je ob reki Limmat, medtem ko se vije skozi mesto. Odličen način za ogled teh  je eden izmed izletov z ladjico po reki. Ladjice začnejo vožnjo pri Švicarskem nacionalne muzeju in po navadi trajajo 90 min.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Zürichu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V ZÜRICHU

Prijetna kava je odličen način za začetek vašega dneva in Niederhof poznan tudi kot »mala vas«, je odlična lokacija, v katerem jo boste našli na eni izmed vijugastih ulic za pešce. Ni možno priti v Švico na izlet in ne poskusiti eno izmed njihovih vrhunskih čokolad. Znamke na katere morate biti pozorne so: Lindt, frej in Camille Bloch. Lokalna jed, ki jo morate poskusiti je Züricher Geschnetzelt, ki je sestavljena iz narezane teletine v kremni omaki postrežena z Rösti (švicarska krompirjeva palačinka). Müsli je bil izumljen v Švici kot zdrava hrana. Okusna klobasa (bratwurst) z hrustljavim kruhom je priljubljena izbira na uličnih stojnicah.

PREMIKANJE PO ZÜRICHU

Švicarski javni prevoz je čist, varen in efektiven in iz teh razlogov je odlična izbira za premikanje po mestu. Omrežje vključuje tramvaje, avtobuse, žičnice in čolne. Karte se kupijo na avtomatih preden vstopite. Lokacije, ki jih lahko odkrijete peš so staro mestno jedro, obrežna promenada, železniška postaja in vse znamenitosti ki so blizu nje. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje