Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Singapur

Potovanja v lastni režiji

Singapur je majhen otok v SV Aziji, katerega prestolica ima enako ime. Singapur je uspešno in premožno mesto znano po svojih nebotičnikih, živahnem nočnem življenju, tropskem podnebju in nakupovalnih užitkih. Čeprav je država močno poseljena lahko v njej najdemo veliko parkov in rezervatov v tem prelepem vrtnem mestu.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V SINGAPURJU

  • Singapur vzbuja slike hrane, saj je prehranjevanje nacionalni hobi. Na voljo imate ogromno možnosti iz celotnega sveta, vključno z Kitajsko, Malezijsko, Japonsko, Tajsko, Francosko, Italijansko hrano in mnogimi drugimi. Če želite poskusiti lokalne specialitete vam predlagamo da poskusite »satay« z arašidovo omako, »kaya« oz. čilijev rak in jajce z kokosovim namazom na toastu.
  • Če je nakupovanje  na vašem seznamu, potem v Singapurju ne primanjkuje nakupovalnih centrov, katerih klimatske naprave prinesejo prijetno osvežitev od vlage v zraku na ulicah. Nakupovalni centri imajo veliko izbiro trgovin, ki med seboj tekmujejo za najugodnejše cene. Bodite pozorni na veliko Singapursko razprodajo (Junij-Julij), če želite kupiti dobre stvari poceni. Oblačila, blago, elektronika in seveda hrana so popularne izbire obiskovalcev Singapurja.
  • Kadar se želite umakniti od nakupovanja in prehranjevanja vas bo vedno čakal Esplanade teater v Marina Bay za predstavitveno umetnost in Singapurski simfonični orkester. Dnevne karte so na voljo za plesne, klasične, operne in podobne kulturne predstave. Izlet v Singapur ne bi bil popoln brez obiska Hotela Raffles, ki so ga navdihnile Malezijske plantaže iz 1920-tih in legendarne Singapore Sling. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Singapurju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V SINGAPURJU

V Singapurju je ogromna izbira ponudnikov hrane, vse od uličnih stojnic do finih restavracij. Alkohol je lahko dostopen vendar zelo drag zaradi visokih davkov nanj. Odpravite se do Three Quays-ladje, Vlarke and Robertson ob rečnem nabrežju (Riverside), za živahne bare, klube in popularne karaoke bare. 

PREMIKANJE PO SINGAPURJU

Za pravo izkušnjo mesta se ga morate odpraviti raziskovati peš. Singapur je svet razgledov, zvokov in vonjav, ki jih lahko izkusite samo od blizu. Singapur je prijazen do pešcev, vendar je tudi zelo natrpan, zato je potrebno biti previden kadar prečkate cesto. Nekaj primernih mest za sprehode: Chinatown, Little India, Three Quays in 9km dolga pešpot preko južnih grebenskih gora. 
 
Ne pozabite vzeti s seboj dežnika, saj je dež pogost v mestu, vendar po navadi ne traja dolgo.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje