Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Luksemburg

Potovanja v lastni režiji

Luksemburg je celinska država v Zahodni Evropi z glavnim mestom Luksemburg. Samo mesto ni prav veliko, vendar se prekriva več hribov in sotesk in se ponaša z veliko parki, gozdovi in UNESCO svetovno dediščinskimi kraji.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V LUKSEMBURGU

  • Notre-Dame katedrala je dober primer gotske arhitekture in je bila v originalu Jezuitska cerkev v 17. stoletju. Narodni muzej odpora in deportacije lahko najdete na pokopališču in razstavlja znan bronast  kip »Politični zapornik«.
  • V starem jedru mesta lahko najdemo Thüngen trdnjavo – zgodovinska utrdba uvrščena na UNESCO-v  seznam kulturne dediščine, ki je prav tako znana pod imenom »Trije želodi«, zaradi treh želodov rastočih na njenih treh stolpih. Na isti lokaciji lahko najdete muzej moderne umetnosti Grand Duke Jean ali na kratko Mudam, ki se je odprl leta 2006. V prvem letu ga je obiskalo več kot 115,000 obiskovalcev.
  • Bock utrdbo lahko najdemo v starem zgodovinskem predelu in Casemates so 22km dolge podzemne utrdbe, kjer nekatere sago 40 m v globino. Casemaes so bile dodane na UNESOC-v seznam kulturne dediščine, kjer so jih poimenovali Severni Gibraltar. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Luksemburgu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V LUKSEMBURGU 

Prehranjevanje v restavracijah je zelo priljubljen hobi domačinov, vendar je lahko dokaj drago. Če malo poiščete lahko najdete restavracije, kjer imajo zmerne cene. Nacionalna jed Luksemburga se imenuje »judd mat gaardebounen« in je sestavljena iz svinjine v kremni omaki postrežene z krompirjem in fižolom. Mesto ima presenetljivo veliko število restavracij z Michelinovimi zvezdicami. Če pa iščete nekaj cenejšega vam priporočamo obisk Place d'Armes. Ta tih bar je lahko najdljiv in je odličen kraj za razgled Luksemburga v zahajajočem soncu. Klube lahko najdete okoli Holreich-a, za tiste ki iščete malo več živahnosti.

PREMIKANJE PO LUKSEMBURGU

Mesto je lahko  dostopno peš, z kolesom ali avtobusom, zaradi bližine vseh znamenitosti. Hoja je najboljši način za ogled mesta saj boste videli ogromno stvari v zelo kratkem času. Kolesa so samopostrežna in avtobusi vozijo redno skozi glavno avtobusno postajo Hamilius.

TOP TIP ZA LUKSEMBURG

Hostli v mestu so zelo popularni in so lahko dragi, lahko pa si poiščete hostel z prijetno atmosfero in samo 10 min z avtobusom izven mesta. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje