Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Seul

Potovanja v lastni režiji

Seul je glavno mesto Južne Koreje in je tudi njena finančna, politična in kulturna prestolnica. Je moderna in živahna prestolnica z bogato zgodovino, ki sega nazaj do 14. stoletja. V mestu najdemo nekaj prelepih templjev, palač, muzejev, gorovij in parkov, ki so vredni obiska. Skupaj z odlično hrano in prijaznimi ljudmi, mora biti Seul na vašem seznamu obiskanih mest.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V SEULU

  • Seul ima 5 velikih palač in vsaka je vredna obiska. Gyeongbok-gung je najbolj pompozna palača v Seulu. To je bila prva palača, ki jo je uporabljala dinastija Joseon, sedaj pa se tukaj velikokrat snemajo TV drame. V njej se nahaja muzej Joseon-ske palače in Korejski muzej folklore. Palača Changdeok-gung je bila zgrajena leta 1405 in je navedena na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine. Na voljo so vodeni ogledi po palači, vredno pa je biti pozoren na Seonjeongjeon z modro strešno kritino in varovalnimi kipi in skrivnim vrtom v ozadju, ki se imenuje Huwon.
  • V Seulu najdemo nekaj odličnih templjev, kot so svetišče Jongmyo, ki je posvečeno korejski kraljevi družini. Palača je bolj dostopna kot druge in vključuje interaktivne razstave, kjer lahko obiskovalci doživijo potek Korejskih ritualov in obredov uporabljenih ob smrti člana kraljeve družine. Guksadang je znano šamansko svetišče Seula najdeno v gori Inwang. Na poti do svetišča si oglejte bronasti zvon Bongwonsa, šamanske dajatve in bizarne formacije skal imenovane Zen Rocks. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Seulu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V SEULU

Korejska kulinarika je zdrava in pikantna. Veliko Korejskega družbenega življenja se vrti okoli hrane. Dobra in okusna hrana ne rabi stat premoženja, saj jo lahko najdemo na uličnih stojnicah, restavracijah s hitro hrano in v kleteh velikih nakupovalnih centrov, ki so priljubljena izbira med nakupovanjem. Nočno življenje v Seulu je živo, saj mestu ne primanjkuje barov in klubov odprtih do zgodnjih jutranjih ur. 

PREMIKANJE PO SEULU

V mestu, ki ima probleme z prometno prenatrpanostjo, je podzemna železnica odlična izbira za obisk vseh znamenitosti Seula, saj jih je večina dosegljivih iz ene izmed postaj. Avtobusi so prav tako ena izmed opcij, vendar je priporočamo, saj je Seul eno izmed najbolj gosto poseljenih območij na svetu. Hoja je najboljši način za spoznavanje mesta in večina reških nabrežij je posejana s parki, še posebej glavna reka Han, ki se vije skozi mesto.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje