Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Lyon

Potovanja v lastni režiji

Lyon je znan po svojih zgodovinskih in arhitektonskih posebnostih in je na seznamu svetovne dediščine UNESCA. Kot kulinarična prestolnica Francije pa je to tudi mesto, ki ima ponuditi najboljšo hrano v državi.

Kaj početi in pogledati v Lyonu

  • Bazilika Notre-Dame de Fourvière je bila zgrajena v znak zatrtja lyonske komune iz 1870 ter uveljavitve rimo-katoliške volje v tem delu Francije. Zasnovana je tako, da spominja na romansko in bizantinsko arhitekturo, vključno z mozaiki, vitraži in grobnico Svetega Jožefa. Bazilika ponuja vodene oglede in vsebuje muzej svete umetnosti.
  • V mestu Lyon sta pionirja filma, brata Lumière, pričela s svojim delom. Musée Lumière je posebna arhitektonska stvaritev, ki vsebuje večino njunih prvotnih izumov, kot tudi drugih zgodnjih fotografskih in kinematografskih predmetov.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Lyonu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje in nočno življenje v Lyonu

Lyon je znan po jutranjih prigrizkih, ki so jih nekoč uživali delavci (v industriji s svilo). ‘Mâchons’ vsebujejo lokalno proizvedeno meso ali klobase, katerim po navadi sledi rdeče vino Beaujolais. Poskusite lahko tudi tradicionalno ‘Salade Lyonnaise’ v katero sodi zelena solata, slanina, opečeni kruhki in jajce.

Arhitektonska zapuščina mesta pride najbolje do izraza ponoči, saj je več kot 100 različnih znamenitosti osvetljenih. Uživali boste v večernih sprehodih po mestu. Stari Lyon, bregovi Saone, ter živahni deli mesta Presqu'île in Croix Rousse vas bodo pričakali vsak večer. Veliko je tudi različnih barov in pivnic mednarodnega značaja, kot so Irska, Angleška, Kubanska, ipd.

Potovati po Lyonu

Mednarodno letališče Saint-Exupéry se nahaja 20km vzhodno od mesta in služi tako za mednarodne kot domače lete.
Lyon ima dve TGV železniški postaji: Lyon Part-Dieu in Lyon Perrache. V mestu pa je tudi avtobusni kolodvor za mednarodni promet; nahaja se pri železniški postaji Perrache. Perrache je tudi vozlišče za tramvajski sistem in lokalne avtobuse, kakor tudi postaja podzemne železnice (linija A). V mestu je na voljo tudi razvita mreža koles na izposojo Vélo'v, in dobro organizirana mreža taksijev.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje